Būstų TOP 5. Kotedže kaimynų - lyg daugiabutyje, gyventi tenka draugiškai

Tęsiame įdomiausių kotedžų interjerų penketuko paieškas. Šį kartą lrytas.lt skaitytojų teismui - violetiniai namai. Nors kol kas pavasaris vis dar baltas, neišvengiamai jis nusidažys purpurine ir violetine spalvomis. Pražys alyvos, tada - obelys. Tokio gaivaus pavasario nuotaika tarsi vedžiojo dizainerės Jūratės Valančiūtės-Zenkienės ranką kai ji braižė dar vieno kotedžo interjero planą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:50 AM

Moteriai pasisekė, kad šį kartą užsakovai jokiu būdu nenorėjo gelsvų sienų rudų baldų. Šeimininkė leido dizainerei nuspalvinti namus ryškesniais tonais.

„Ji nesimėtė nuo stiliaus prie stiliaus, nepanikavo rinkdama spalvas. Viską sprendė ryžtingai. Nuvažiavusi į baldų saloną, ji pirmiausia stabtelėdavo prie ryškių sofų, o ne prie „bespalvių“, - džiaugėsi bendru darbu Jūratė. Toli gražu ne visi klientai turi gerą skonį.

Keturių asmenų vilniečių šeimyna pirko kotedžą, nes ieškojo didesnio ploto būsto. Kadangi šie žmonės komunikabilūs ir draugiški, jų negąsdino tai, kad iš kairės ir iš dešinės gyvens kaimynai.

„Paprastai daugeliui miestiečių netgi patinka, kai yra su kuo pabendrauti savo kieme“, - svarsto dizainerė. Klaipėdoje ir Vilniuje įrengusi kelis kotedžų interjerus, ji pastebėjo, kad tokio tipo būstus renkasi užsiėmę (neturi laiko su žoliapjove po kiemą lakstyti bei gerbūvį gerinti), pasiturintys ( kotedžų kvadratinio metro kaina prasideda nuo 2500-3000 litų) bei bendraujantys žmonės.

Ar yra kokie nors specifiniai, tik kotedžams tinkami interjero sprendimai? „Jokių. Bet turiu pripažinti, kad daugumos erdvės būna beviltiškai išdėstytos, neišnaudotas plotas, langai ir laiptai ne vietoje. Tačiau, kaip ir bet kuriame kitame būste, viską įmanoma pakeisti“, - sakė J. Valančiūtė-Zenkienė.

Tiesa, kotedžo Visoriuose išplanavimo ji beveik nekeitė. Pirmame aukšte įkurdino garažą, tualeto, dušo, pagalbines patalpas. Iš čia tilpusio erdvaus koridoriaus mediniais laiptais kylama į antrą aukštą - kur atsiveria vientisa erdvė. Viename jos gale valgomasis su virtuve, kitame - poilsio zona. O jas tarytum sujungia didžiulis židinys.

„Poliruotos ir vėliau dekoratyviniais dažais nudažytos lubos sukuria 70 kvadratinių metrų erdvei lengvumo įspūdį, mat jos atspindi visus į patalpą patekančius šviesos šuorus“, - pasakoja Jūratė.

Sienos taip pat dažytos dekoratyviniais perlamutriniais dažais, jų paviršius nelygus - todėl nuo apšvietimo jos tarsi keičiasi, o be to yra praktiškos, neteplios.

Trečiame aukšte - šeimininkų miegamasis, tualetas, vonia ir vaikų kambariai.

Šiuose namuose jauku, nes buvo naudojamos natūralios medžiagos, minkšti audiniai ir specialus apšvietimas. Interjeras neperkrautas detalėmis, kad savo namus toliau galėtų kurti ten gyvenantieji.

Nuotraukų galerijoje - J.Valančiūtės-Zenkienės sukurtas interjeras. Vertinkite. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.