Daugiau nei 1000 vilniečių jau panoro gyventi be reklamos

Daugiau nei tūkstantis sostinės gyventojų prisijungė prie pilietinės akcijos raginančios vilniečius tausoti aplinką į pašto dėžutes brukamai reklamai ištarti „ne“. Užsiregistravę tinklalapyje www.zalos24.lt jie išreiškė norą nemokamai gauti lipduką, padedantį apsisaugoti nuo nepageidaujamų brukalų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 10:42 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:07 PM

„Pavasaris – švaros metas. Tad atsikratydami bevertės reklamos, ne tik įvesite daugiau tvarkos daugiabučių namų laiptinėse, bet ir atsakingiau elgsitės visos aplinkos atžvilgiu. Nepaneigiamas faktas, kad ši menko efektyvumo reklama labai kenkia gamtai“ ,- jungtis prie akcijos ragino jos iniciatorės Nepriklausomų draudimo ekspertų grupės direktorius Tauras Mičiuda.

Lietuvos Respublikos pašto įstatyme įtvirtinta nuostata, kad norint nebegauti nepageidaujamų komercinės paskirties leidinių pakanka savo nesutikimą išreikšti aiškiu užrašu ant pašto dėžutės.

Už teisės aktų nesilaikymą reklamos užsakovams Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pagal kompetenciją gali skirti baudą nuo 1000 iki 30 tūkst. Litų.

Ant pašto dėžutės brūkštelėti frazę „reklamos gauti nepageidauju“ gali kiekvienas norintis ir pats. Tam nereikia jokio lipduko. Tačiau taip savo valią išreiškė tik labai nedidelė dalis daugiabučių gyventojų.

Visgi, akcijos iniciatoriai teigė pastebėję, kad žmonės labiau linkę klijuoti lipdukus, nei užrašyti savo ranka. Be to, lipdukai aktualūs ne tik sostinės gyventojams, bet ir mažesniuose miestuose įsikūrusiems žmonėms - prašymai atsiųsti lipdukų siunčiami iš regionų, pavyzdžiui, Mažeikių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.