Dėl finansinės paramos Kipras ketina apmokestinti bankus

Euro zonos finansų ministrai ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) penktadienį Briuselyje susitarė dėl 10 mlrd. eurų finansinės paramos Kiprui, kuris mainais turės taikyti „skausmingas“ priemones indėlininkams, skelbia „bloomberg.com“.

Kipro gyventojai būriuojasi prie šalies bankų, norėdami atsiimti savo pinigus.<br>AP
Kipro gyventojai būriuojasi prie šalies bankų, norėdami atsiimti savo pinigus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2013, 7:31 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:06 PM

Pagal naująją iniciatyvą Kipro indėlininkai, kurių banko sąskaita siekia iki 100 tūkst. eurų, turės sumokėti vienkartinį 6,75 proc. mokestį, o kurių sąskaita yra didesnė - 9,9 proc. mokestį. Tai padės surinkti 5,8 mlrd. eurų.

Kipro ekonomika tesiekia 0,2 proc. viso euro zonos bendrojo vidaus produkto, tačiau šalies ekonomikos smukimas gali panaikinti pagerėjimą euro zonoje, kurio buvo pasiekta padėjus Graikijai.

Kipro finansų ministras Michaelas Sarris teigė, kad planas yra „mažiausia blogybė“ iš esamų galimybių, kurias turėjo Kipras.

„Sprendimas neturi būti apibūdinamas kaip idealus (...), kur kas daugiau pinigų būtų prarasta įvykus bankų sistemos bankrotui“, - sakė M. Sarris.

Skubus parlamento posėdis dėl 10 mlrd. eurų finansinės paramos turėjo įvykti sekmadienį, tačiau buvo atidėtas iki pirmadienio 16 val.

Gyventojai būriuojasi prie šalies bankų, norėdami atsiimti savo pinigus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.