Būstų TOP 5. Biuro interjerą gadina pašildyto kotleto kvapas

Lrytas.lt toliau varsto biurų duris ir kartu su skaitytojais ten tikisi atrasti įdomius interjerus. Ar šiandien rūpestingam darbdaviui dar kyla abejonių, ar reikia biure įrengti virtuvės kampą su šaldytuvu, mikrobangų krosnelė ir virduliu?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:37 PM

Kai vis daugiau žmonių atsisako žalingo įpročio - rūkymo, o biuruose nebelieka tam skirtų patalpų, virtuvė ir „suneštiniai“ pietūs gali tapti puiki vieta neoficialiems kolegų pokalbiams?

Architektė Jolanta Zapolskaja yra suprojektavusi jau kone dešimt burių ir beveik visų užsakovai pageidavo įrengti bent nedidelį virtuvės kampą.

Paskutinis jos darbas - nekilnojamojo turto valdymo ir nuomos bei projektų ekspertizių, techninės priežiūros ir inžinerinių konsultacijų biurai, įsikūrę po vienu stogu.

Jolanta džiaugiasi, kad su jų savininke iškart nutarė, jog 208 kvadratinių metrų erdvėje virtuvei bus skirta atskira patalpa. „Nuostabu, jei virtuvei biure galima skirti nors ir nedidelę, bet atskirą patalpą. Nes pašildyto kotleto kvapas biuro įvaizdžiui pliusų tikrai nepridėtų.

„Maisto kvapai ir pašnekesiai gali blaškyti kolegas, o dar blogiau – klientus“, – neabejoja architektė.  

Jos suprojektuotame biure virtuvė sutilpo septyniuose kvadratiniuose metruose.

Kokią įrangą rinktis biuro virtuvėje? Tai priklauso nuo bendrovės savininko norų bei biudžeto. Tik reikia prisiminti, kad tai nėra maisto gaminimui, o tik jam pasišildyti skirta vieta. Taip pat svarbu, kad ten visada būtų tvarka. O juk palaikyti švarą virtuvėje yra sudėtingiau nei ant darbo stalo. Gal čia padėtų pačių darbuotojų sugalvotos taisyklės?

Vis tik J. Zapolskajos užsakovė labiausiai nerimavo ne dėl virtuvės ir jos kvapų. Dviejų įmonių savininkei rūpėjo, kaip pakankamai tamsioje bei žemoje patalpoje (sienų aukštis - 2,58 m) įrengti patogias darbo vietas devyniolikai žmonių.

Kadangi realiai lubų paaukštinti nebuvo jokių galimybių, teko tai daryti vizualiai. „Palikome atviras perdangos plokštes, jas baltai nudažėme ir pakabinome medines sijas. Jose įmontuoti šviestuvai skleidžia šviesą į viršų - taip buvo sukurtas aukštesnės erdvės įspūdis“, - pasakojo J. Zapolskaja.

Jau ne pirmą interjerą šių įmonių savininkei kurianti architektė įsitikinusi, kad jai pavyko išpildyti visus užsakovės lūkesčius. O ir pati savo darbu liko patenkinta.

„Man buvo įdomu pradėti darbą nuo nulio, teisingai suskirstyti visas biuro erdves, aiškiai išdėlioti funkcines zonas, o jau interjero detalės - aksesuarai ir dekoracijos ne tiek ir svarbu“, - įsitikinusi kūrėja. Be to, juk biure kiekvienas darbuotojas yra savotiškas dekoratorius - žvilgtelėkite į savo kolegų darbo vietas.

Nuotraukų galerijoje - antrasis biurų interjerų penketuko dalyvis, J. Zapolskajos po vienu stogu įrengti nekilnojamojo turto valdymo ir nuomos bei projektų ekspertizių, techninės priežiūros ir inžinerinių konsultacijų biurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.