Vasarį šilumą taupę Vilniaus daugiabučiai sutaupė 380 tūkst. litų

Vilniaus daugiabučiai namai, prisijungę prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“, šių metų vasarį, palyginti su tuo pačiu 2011 metų laikotarpiu, šilumą vartojo 10 proc. efektyviau. Tai rodo bendrovės „Mano būstas“ išanalizuoti duomenys.

Montuojama šilumos sistemų balansavimo įranga.
Montuojama šilumos sistemų balansavimo įranga.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:47 PM

2013 metų vasario mėnesį vidutinis svertinis šilumos suvartojimo koeficientas įmonės administruojamuose namuose siekė 34,61. Šis rodiklis sumažėjo dešimtadaliu, palyginti su atitinkamu 2011 metų laikotarpiu, kai jis sudarė 38,46. Kuo šis koeficientas mažesnis, tuo šiluma daugiabučiuose vartojama efektyviau.

Skaičiuojama, kad prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“ prisijungę sostinės daugiabučiai vasarį sutaupė beveik 380 tūkst. litų.

Dar prieš prasidedant šiam šildymo sezonui bendrovės „Mano būstas“ prižiūrimuose Vilniaus daugiabučiuose vasarą buvo aktyviai diegiamos šilumą taupančios priemonės: keičiami pasenę šilumos punktai, statomi modernūs automatizuoti įrenginiai, montuojami nauji ir sandarinami seni langai bei laiptinių durys, montuojama šilumos sistemų balansavimo įranga, pasenusi šilumos vamzdynų izoliacija keičiama nauja. Dėl to atskiruose daugiabučiuose šilumos sutaupymas siekė 30 proc. ir daugiau.

„Kaip ir šių metų sausį, taip ir vasarį prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“ prisijungusių vilniečių daugiabučiuose šiluma buvo vartojama efektyviau.

Tai džiugina, nes realūs skaičiai rodo, jog taupyti šilumą tikrai verta. Nors žiema eina į pabaigą, „nesandarių“ namų gyventojus raginčiau nelaukti kito šaltojo sezono ir jau dabar pasirūpinti šilumą taupančiomis priemonėmis, kurias reikėtų įgyvendinti savo namuose“, - kalbėjo bendrovės „Mano būstas“ Vilniaus regiono vadovas Arūnas Kubilius.

Apie „5 žingsnių šilumos taupymo programą“

Prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos” visoje Lietuvoje jau yra prisijungę 800 daugiabučių namų, iš kurių beveik 500 – Vilniuje. Prie programos prisijungę vilniečiai 2011-2012 metų sezonu sutaupė 1,4 mln. litų.

Kokių žingsnių rekomenduojama imtis, siekiant taupyti šilumą, kaip prisijungti prie iniciatyvos, galima sužinoti interneto svetainėje www.taupykimesiluma.lt bei „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/taupykimesiluma. Apie programos įgyvendinimą savo name gyventojai gali sužinoti kreipęsi tiesiogiai į administruojančią bendrovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.