„Citadele”: ūkininkams – išskirtinis dėmesys

Jau nuo 2006-ųjų žemės ūkio sektoriaus, smulkiojo ir vidutinio verslo, daugiabučių namų renovacijos, investavimo bei fizinių asmenų finansavimo ir kasdienės bankininkystės paslaugas teikiantis „Citadele” bankas yra vienas pirmaujančių Lietuvoje pagal paskolas, išduotas su įvairiomis garantijomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Egidijus Saladžius

Mar 21, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:27 PM

„Citadele” bankas praėjusiais metais išdavė daugiau nei 22 mln. litų paskolų su Investicijų ir verslo garantijų fondo garantijomis. Pagal šį rodiklį užimta antroji vieta tarp visų Lietuvos komercinių bankų.

Pagal paskolas, išduotas su Žemės ūkio paskolų garantijų fondo (ŽŪPGF) garantijomis, šis bankas užėmė trečiąją vietą. Iš viso tokių kreditų suteikta daugiau nei 12,8 mln. litų.

Per pirmuosius du šių metų mėnesius, ŽŪPGF duomenimis, „Citadele“ bankas išdavė daugiausia iš visų bankų paskolų ūkininkams su ŽŪPGF garantijomis. Su šiomis garantijomis suteiktų paskolų suma taip pat buvo didžiausia.

– Kodėl skiriate tiek daug dėmesio žemės ūkio sektoriui? – pasiteiravome „Citadele” banko Verslo klientų finansavimo ir ryšių plėtros centro direktoriaus pavaduotojo Renaldo Domeikos, kuris ir yra atsakingas už žemės ūkio subjektų finansavimo programas.

– Mūsų banko tikslas – pateikti individualų ir kuo didesnės pridėtinės vertės sprendimą kiekvienam klientui, atsižvelgiant į jo verlo idėjas ir jų įgyvendinimo galimybes. Taip pat ir žemdirbiams, nes žemės ūkį esame pasirinkę kaip vieną prioritetinių sektorių. Jau dešimtmetį aktyviai ir sėkmingai kuriami ryšiai su ūkininkais yra viena didžiausių vertybių.

Banko sukurta Agroprograma su skirtingais kreditavimo sprendimas pagal paskolų paskirtį skirta visiems – tiek pradedantiesiems, tiek stambiesiems ūkininkams. Būtent ir pradedantiesiems. Nuolat aškinamės ūkininkų ir žemės ūkio bendrovių lūkesčius, planus, finansinius įsipareigojimus.

Visą surinktą informaciją išsamiai analizuojame, kad galėtume pateikti geriausiai veiklos reikmes ir lūkesčius atitinkantį sprendimą.

Todėl dabar galime kiekvienam pasiūlyti reikalingų paslaugų. Agroprogramą sudaro trys skirtingi finansavimo sprendimai, atitinkantys įvairius ūkininkų ir žemės ūkio bendrovių veiklos specifikos (pavyzdžiui, sezoniškumo) poreikius.

Kiekvienu konkrečiu atveju mūsų banko specialistai, su kuriais labai paprasta susisiekti, su klientu aptaria jo veiklos ypatumus, planuojamas investicijas, riziką ir parengia tokį paskolos panaudojimo ir grąžinimo dalimis grafiką, kuris atitinka konkretaus kliento galimybes.

Agroprograma per septynetą metų ne kartą buvo tobulinama atsižvelgiant į gautus pasiūlymus, pageidavimus, pastabas.

Neabejojame, kad rinkoje tai bene geriausias paslaugų ūkininkams paketas.

– Kokie tie konkretūs sprendimai, kuriuos siūlote ūkininkams?

– Pirmiausia kiekvienam Lietuvos žemdirbiui rekomenduojame tapti savo dirbamos žemės savininku ir suteikiame patrauklias sąlygas žemei įsigyti. Kadangi žemės ūkio sektoriuje jau esame senbuviai, spėjome įsitikinti, kad nuosava žemė gali garantuoti geriausius verslo rezultatus.

Taip galima ne tik išplėsti turimus žemės plotus, bet ir sukaupti laisvų lėšų kitoms reikalingoms investicijoms. Pavyzdžiui, didinant gamybą ir siekiant masto ekonomijos galima sukaupti lėšų naujiems žemės sklypams, žemės ūkio technikai ar trąšoms įsigyti.

Kita vertus, puikiai suvokiame, kad ūkininkams itin svarbu laiku ir kokybiškai spėti atlikti visus, ypač sezoninius, darbus. Tačiau neretai tai lemia gerokai didesnes sąnaudas. Todėl žemdirbiams turime specialų sprendimą – paskolą apyvartinėms lėšoms.

Taip pat siūlome ir paskolas investicijoms finansuoti. Žemės ūkis – tokia sritis, kuriai reikia nemažai pradinių ir palaikomųjų investicijų, todėl pradedant ar plečiant šią veiklą būtinas tvirtas finansinis užnugaris.

Verta paminėti, kad „Citadele” bankas įsitikinęs, jog senas tradicijas Lietuvoje turintis žemės ūkis visuomet išliks viena svarbiausių ir, kaip parodė pastaroji krizė, stabiliausių ūkio šakų. Aktyvūs ir naujovėmis besidomintys žemdirbiai tikrai sugeba ir ateityje sugebės konkuruoti su savo kolegomis iš kitų valstybių.

Mūsų užduotis – laiku suteikti jiems papildomų finansinių galimybių, kad žemės ūkio projektai būtų tinkamai įgyvendinami, o investicijų srautas tik didėtų.

– Ar finansuojant žemės ūkio sektorių padeda bendradarbiavimas su ŽŪPGF?

– Be jokios abejonės. Su šiuo fondu dirbame nuo 2006 metų. Jam garantuojant ūkininkams bei žemės ūkio bendrovėms teikiamos paskolos itin palankiomis sąlygomis, padedamas išspręsti trūkstamo užstato klausimas.

Mūsų sėkmingo ilgalaikio bendradarbiavimo su ŽŪPGF patirtis padeda klientams taupyti laiką. Patys „Citadele” banko darbuotojai pateikia visą reikalingą informaciją ŽŪPGF, gauna šio fondo pritarimus ir suderinimus, tai yra, patys atlieka visą dokumentų derinimo darbą už klientą. Atsižvelgiant į veiklos sezoniškumą ir pobūdį, sudaromas lankstus ir patogus, individualiai pritaikytas paskolos grąžinimo grafikas kiekvienam ūkininkui ar žemės ūkio bendrovei.

Bendradarbiaudami su ŽŪPGF siūlome itin palankias sąlygas jauniesiems ūkininkams pasiskolinti iš banko lėšų, pradėti ir plėsti savo verslą.

Pastarųjų mėnesių rezultatai rodo, kad toks bendradarbiavimas šiems klientams labai reikalingas ir naudingas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.