Skalūnų magnatas H. Hammas - rekordinių skyrybų akivaizdoje

Amerikietis Haroldas Hammas pasaulio turtingųjų sąraše, sudarytame „Forbes“, užima 35-ąją vietą. Jo turtai vertinami 11,3 milijardo JAV dolerių (30 mlrd. litų). Tačiau netrukus jie gali susitraukti maždaug perpus.

H. Hammui turtus sunešė naftos ir skalūnų dujų gavyba.<br>AP asociatyvi nuotrauka
H. Hammui turtus sunešė naftos ir skalūnų dujų gavyba.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 10:16 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:05 AM

H. Hammas įrodė esąs apdairus verslininkas. Iš pradžių – nafta, o prasidėjus skalūnų revoliucijai jo valdoma įmonė „Continental Resources“ supirko apie milijoną akrų žemės šių išteklių turtingoje Šiaurės Dakotos valstijoje. Tai tapo višta, dedančia aukso kiaušinius.

Tačiau dabar jam gresia dideli nemalonumai. Neištikimybe 67 metų verslininką apkaltinusi žmona pareikalavo skyrybų, kurios gali būti brangiausios pasaulio istorijoje.

Jei teisėjas nuspręs turtą padalyti pusiau, jo sutuoktinei atiteks daugiau nei 5 mlrd. JAV dolerių. Iki šiol didžiausią kainą už skyrybas sumokėjo žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas, buvusiai žmonai atseikėjęs 1,7 mlrd. dolerių.

H. Hammas garsus ne tik naftos ir skalūnų verslu. Jis užima penktąją vietą „Horatio Alger Index“ sąraše, į kurį patenka žmonės, verslą pradėję nuo nulio. Šis milijardierius gimė ir augo vargingoje Oklahomos medvilnės rinkėjų šeimoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.