Kipro prezidentas ketvirtadaliu susimažino algą

Kipro prezidentas Nikos Anastasiadis nusprendė 25 proc. susimažinti savo algą. Vyriausybės narių atlyginimai mažės 20 proc., pareiškė prezidento sekretoriaus pavaduotojas Konstantinos Petrides, kuriuo remiasi agentūra AFP.

„Mes ne tik norime, bet ir galime padėti šaliai išbristi iš sunkios padėties. Bankų sistema gali išgyventi ir plėstis“, - teigė N. Anastasiades.<br>AP
„Mes ne tik norime, bet ir galime padėti šaliai išbristi iš sunkios padėties. Bankų sistema gali išgyventi ir plėstis“, - teigė N. Anastasiades.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:43 AM

„Prezidentas jau pavedė finansų tarnybos vadovui jo algą sumažinti 25 proc.“, - sakė jis.

Be to, su didžiulėmis finansinėmis problemomis kovojančio Kipro prezidentas ir vyriausybės nariai atsisakė 13-ojo atlyginimo. 

Padėkojo, kad gyventojai nesielgia vaikiškai

Kipro prezidentas N. Anastasiades ketvirtadienį padėkojo kipriečiams, kad šie bankams atsidarius nesielgė „vaikiškai“ ir elgėsi ramiai. Apie tai praneša „EUbusiness“.

„Norėčiau padėkoti Kipro žmonėms, kad parodė sveiką protą ir santūrumą naudodamiesi Kipro bankų paslaugomis“, - teigia prezidentas. Jis pridūrė, kad toks ramus elgesys rodo, jog žmonės nusiteikę optimistiškai ir rodo pasitikėjimą savo šalimi vyriausybei bei tiems, kas stebi šalies įvykius iš užsienio.

Baiminantis, kad didelė dalis kapitalo paliks Kipro bankus taikant griežtas kapitalo kontrolės priemones, analitikus nustebino tai, kad kai kurie gyventojai ne tik neatsiėmė indėlių, bet ir pasidėjo į sąskaitas daugiau pinigų.

„Mes ne tik norime, bet ir galime padėti šaliai išbristi iš sunkios padėties. Bankų sistema gali išgyventi ir plėstis“, - teigė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.