Šaltą pavasarį sporto klubai sausakimši - moterys ruošiasi karštai vasarai

Jei į kūno rengybos trenerę Sonatą Štendelienę pavasarėjant kreipiasi merginos ir sako, kad būtinai per tris mėnesius turi numesti apie dešimt kilogramų, ji tuoj paklausia, per kiek laiko juos užsiaugino. Jonavos Kultūrizmo-fitneso klubo bendrasavininkė siūlo moterims nekurti iliuzijų, kad iki paplūdimio sezono taps lieknos. O jei ir taps - labai tikėtina, kad neilgam. 

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Barzdžiūnaitė

Mar 29, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:28 AM

Jonavietės šį klubą apgula jau nuo metų pradžios, atšilus ateina tik vienas kitas naujokas.

Tačiau Sonatai jau šimtus kartų teko  kartoti, kad nesureguliavus mitybos, klube gali dirbti kiekvieną dieną po kelias valandas - rezultato jokio nebus.

Dar blogiau - jei žmonės puola laikytis dienų. Juk jos kada nors baigiasi, tada paprastai, dūžta ir svajonės likti lieknomis.

Idealu sporto klube lankytis tris kartus per savaitę

Puikiai atrodo tos moterys, kurios sportuoja nuolat ir išmano teisingos mitybos principus. Košės - ryte, iki pietų - vaisiai, per pietus - mėsa, žuvis, daržovės, vakarop - jogurtas, varškė.

Jokių stebuklų, viskas paprasta ir žinoma daugumai.

„Nieko baisaus, jei kokiame baliuje sukerti lėkštę baltos mišrainės ar cepelinų porciją. Svarbu, kad toks meniu netaptų įprastas“, - pataria S. Štendelienė.

Ji pati kone kiekvieną savaitgalį sudoroja po gabalą pyrago, nes yra nepataisoma saldumynų mėgėja. Tačiau sporto salėje jos mažos nuodėmės greit ištirpsta.

Kiek kartų per savaitę moterims derėtų apsilankyti sporto klube - dėl  geros savijautos? „Trys kartai - idealu“, - rekomenduoja jau septynerius metus jonaviečių kūnus tobulinanti keturiasdešimtmetė. Beje, neribotų treniruočių mėnesio abonementas šiame klube - 70 litų.

Ištikimesnės sportui - vyresnės moterys

Sostinės sporto klube „Tik jums“ pavasarį nebetaikomos jokios akcijos, norinčiųjų sportuoti ir taip užtenka. Tačiau klubo savininkė ir trenerė Irina Butorina žino, jog atšilus orams - žmonių gali sumažėti.

Ji prognozuoja, kad jei kitą savaitę, kaip žadama - smarkiai kils termometrų stulpeliai - žmonės būriais trauks į gamtą, tad vakare treniruočių salės gali ištuštėti.

Tačiau nuolat sportuojančioms moterims ši taisyklė negalioja - joms nerūpi oras už lango. Paprastai tai vyresnės moterys, kurioms sportas - tai ne tik būdas dailinti kūno linijas, o ir galimybė nuolat gerai jaustis.

„Joms jau per 30 ar 35 metus. Jos mūsų klubą lanko kelerius metus. Dauguma pasiekė puikių rezultatų, ne per mėnesį, ar du, o sistemingai sportuodamos atsikratė papildomų kilogramų“, - tokiomis klubo lankytojomis Irina ypač džiaugiasi.

Vilniaus sporto klubai - su etiketėmis

Pasak jos, Vilniuje sporto klubai turi savotiškas etiketės - į vienus daugiausia vaikšto vyrais ir dirba su treniruokliais tarsi su staklėmis, yra brangių klubų, į kuriuos renkasi jaunos gražios ir gražiais sportiniais drabužiais pasipuošusios merginos.

„Manau, jos siekia ne svorį numesti, gal merginos nori susipažinti su ten sportuojančiais simpatingais vyrukais, bet tai nėra blogai“, - svarsto Irina.

Klube „Tik jums“ tokios medžioklės nevyksta, nes devyniasdešimt procentų čia sportuojančiųjų - moterys.

Pagal sostinės kainas, tai vidutinio brangumo klubas. Neriboto abonemento kaina - 189 litai. Bet įvairių akcijų čia sugalvojama nuolat. Naujausia jų - „Ekspres rūbinė“.

Paslauga vadinasi taip neįprastai, nes atėjusieji pasportuoti gali naudotis tik pakaba - nei spintele drabužiams susidėti, nei dušu jie nesinaudoja, bet už treniruotes per mėnesį moka 20 litų mažiau.

Kūną rengia bikinių sezonui

Vilniaus sporto klubo „Victoria gym“ pardavimų vadovas Aurimas Kazėnas juokauja, kad šiemet "pasisekė su pavasariu“. Kadangi visą kovo mėnesį spaudžia šaltukas, žmonės dar mielai sportuoja, tačiau vos tik atšilus, visi bėgs į lauką.

Taigi, didžiausia apgultis sporto klubuose juntama žiemą. Vėliau tenka taikyti įvairias nuolaidas, kad žmones prisiviliotų sportuoti.

O sporto ir sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“ reaguodami į padidėjusį klientų aktyvumą prieš šiltąjį sezoną padidino užsiėmimų skaičių.

Šios bendrovės direktorius Vidmantas Šiugždinis sako, kad kasmet tokiu laiku žmonės pradeda intensyviau rūpintis ir galvoti apie savo išvaizdą.

Tačiau dauguma klubų lankytojų turi ilgalaikes narystes ir treniruojasi ten nuolat. Taip daugiausia i 25-45 metų amžiaus žmonės. Paprastai jie sporto salės neužmiršta ir atšilus orams.

„Pastebėjau, kad pavasarį daugiau klientų renkasi treniruotes su asmeniniu treneriu, kurios yra sudaromos pagal indvidualias žmogaus fizines savybes. Jos nustatomos specialiais testais ir klientams sudaroma treniruočių programa bei tinkamos mitybos rekomendacijos“, - apie sezonų įtaką kalbėjo V. Šiugždinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.