Velykų margučių – ir į prekybos centrus

Velykų išvakarėse kiaušiniai marginami ne tiktai su šeima. Išsijuosę kiaušinius šventės išvakarėse dažo ir prekybos tinklų kulinarijos cechų darbuotojai.

Anksčiau žmonės turguje pirkdavo po 4 pakuotes kiaušinių, dabar – tik dvi.<br>T. Bauras
Anksčiau žmonės turguje pirkdavo po 4 pakuotes kiaušinių, dabar – tik dvi.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 30, 2013, 10:53 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:51 AM

120 tūkstančių margučių – tiek šįmet išdabino tinklo „Maxima” darbuotojai. Kelis tūkstančius margučių pirkėjams patiekė ir „Norfa”.

Didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse vienas margintas kiaušinis – tiek vištos, tiek putpelės – kainuoja 0,59–0,79 lito.

O „Iki” jau kelintus metus margučių nebeparduoda.

„Anksčiau, prieš kelerius metus, prekiavome, tačiau pastebėjome, kad pirkėjai kur kas labiau mėgsta pirkti ne jau paruoštus margučius, o marginti juos patys”, – sakė „Iki” atstovas Valdas Lopeta.

Jam pritarė ir „Norfos” atstovas Darius Ryliškis: „Pernai margučių parduota keli tūkstančiai. Jie pardavinėjami tik didžiausiuose „Norfos” prekybos centruose. Lietuviai labiau mėgsta patys dažyti kiaušinius.”

O tinklo „Maxima” patirtis rodo ką kita. Pernai Velykų išvakarėse tinklas išmargino 100 tūkst. kiaušinių ir visus juos pardavė.

Todėl šiais metais „Maxima” paruošė 20 tūkst. margučių daugiau. Kulinarijos cecho meistrai tam reikalui naudojo svogūnų lukštus.

Anot „Maxima” atstovės Olgos Malaškevičienės, paklausūs ne tik marginti vištų, bet ir putpelių kiaušiniai.

Turguje, tarkim, Vilniaus Kalvarijų, margintų kiaušinių nenusipirksi, bet apstu medinių ar plastikinių margučių.

„Marginti kiaušiniai juk genda greičiau, negi aš kiekvieną vakarą juos dažysiu.

Geriau tegu žmonės nedažytų kiaušinių bei dažų perka ir patys margina”, – kalbėjo kiaušiniais prekiaujanti Stanislava Aškelovič.

Tačiau pasigirti, kad prekyba kiaušiniais prieš Velykas smarkiai ūgtelėjo, ji negali: „Anksčiau žmonės pirkdavo po keturias pakuotes kiaušinių, dabar daugiausia dvi.”

Neretas pirkėjas ranką tiesia į pačius pigiausius – dešimties rudų lenkiškų kiaušinių pakuotė atsieina nuo 2,6 iki 4 litų. Velykų išvakarėse pakyla ir baltų lietuviškų kiaušinių paklausa. Jų kaina turguje sukasi nuo 3,8 iki 4,2 lito.

Šiemet S. Aškelovič nebeparduoda putpelių kiaušinių. Tiesa, ne dėl aukštesnės jų kainos. Ūkininkai skundžiasi, kad putpelės deda mažai kiaušinių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.