C. Lagarde: „Dalį euro zonos bankų gali tekti uždaryti“

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) fondo vadovė Christine Lagarde trečiadienį paragino Europos Sąjungos valdžios institucijas paspartinti bankų sistemos reformą, ir jei būtina, uždaryti kai kuriuos bankus, informuoja „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-11 14:16, atnaujinta 2018-03-08 11:22

„Skolų drebinama euro zona pasiekė kai kurių labai svarbių susitarimų, tarp jų - dėl Europos stabilumo mechanizmo (ESM) sukūrimo, bet būtina imtis daugiau priemonių“, - sakė C. Lagarde savo kalboje Niujorko ekonomikos klube.

„Dabar labai svarbu ir toliau tvarkyti bankininkystės sistemą, bankus rekapitalizuojant, restruktūrizuojant, o jei būtina - ir uždarant“, - sakė C. Lagarde.

Kipras praėjusią savaitę sutiko su kreditorių nurodymu restruktūrizuoti šalies finansinį sektorių, įskaitant ir siūlymą uždaryti antrą pagal dydį Kipro banką „Laiki“ mainais į tarptautinę finansinę paramą.

Pasak C. Lagarde, daugelis bankų euro zonos periferinėse valstybėse turi nepakankamai apyvartinių lėšų ir per daug blogųjų paskolų savo balanso sąskaitose.

„Net ir už periferijos ribų reiktų sumažinti balansus ir pagerinti verslo modelius“, - sakė ji.

Likus kelioms dienoms iki TVF paskelbiant naujausią pasaulio ekonomikos prognozę, C. Lagarde pažymėjo, kad Fondas nesitiki daug didesnio pasaulio ekonomikos augimo šiais metais, palyginti su 2012-aisiais.

„Svarbiausia - mums reikalinga pasaulinė finansinė sistema, palaikanti stabilumą ir augimą, - pabrėžė ji. - Pernelyg daug atvejų - nuo JAV 2008 m. iki šių laikų Kipro - kai matome, kas nutinka, kuomet bankininkystės sektorius renkasi greitus pinigus, o ne ilgalaikę naudą, remdamasis verslo modeliu, kuris galiausiai destabilizuoja ekonomiką“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.