Olandai uždraudė pardavinėti įtarimų sukėlusią jautieną

Olandijos maisto ir vartojimo produktų saugos tarnyba nusprendė surinkti iš rinkos 50 tūkst. tonų jautienos gaminių, mat įtariama, kad juose galėtų būti arklienos, apie kurią neužsiminta etiketėse.

Olandijos maisto ir vartojimo produktų saugos tarnyba nusprendė surinkti iš rinkos 50 tūkst. tonų jautienos gaminių, mat įtariama, kad juose galėtų būti arklienos.<br>V. Balkūnas
Olandijos maisto ir vartojimo produktų saugos tarnyba nusprendė surinkti iš rinkos 50 tūkst. tonų jautienos gaminių, mat įtariama, kad juose galėtų būti arklienos.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:04 AM

Kaip praneša Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, specialistai uždrausti realizuoti jautieną nutarė ne vien dėl šių įtarimų - jie negalėjo nustatyti ir tikslių jautienos įsigijimo šaltinių, kas garantuotų parduotos mėsos kokybę.

Beveik 370 įvairių kompanijų iš 15 Europos valstybių (Austrijos, Belgijos, Danijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės ir kt.) ir 130 Olandijos įmonių, įsigijusių mėsos iš dviejų Olandijos prekybos didmenininkų ,,Wiljo Import en Export B.V.” ir ,,Vleesgroothandel Willy Selten B.V.”, turės surinkti jau į rinką patekusius nemažus kiekius jautienos gaminių.

Informacija apie atšaukiamos mėsos išplatinimą bus perduota per Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemą, po to bus atliekami tolesni tyrimai, iš ko buvo įsigyta ši mėsa. Taip pat bus siekiama surinkti šios mėsos gaminius iš rinkos visose susijusiose šalyse.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.