„Vokelius“ medžio perdirbėjams dalindavo penktadieniais

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija vienoje medžio apdirbimo įmonėje Anykščių rajone nustatė, kad su darbuotojais buvo atsiskaitoma ne tik oficialiai, bet ir mokant jiems „vokeliuose“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-15 11:40, atnaujinta 2018-03-08 06:55

Pranešimas apie neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimą gautas pasitikėjimo telefonu 1882.

Pateikta informacija liudijo, kad įmonės direktoriaus kabinete dalijamuose „vokeliuose“ kiekvienam darbuotojui būdavo įdedama nuo 300 iki 600 litų, mokėjimai vykdavę nereguliariai, tačiau visuomet - penktadieniais.

Patikrinti šią informaciją Panevėžio mokesčių inspekcijos specialistai nuvyko kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais.

Įmonėje tikrintojai rado užrakintas direktoriaus kabineto duris, kurių ginti stoję buhalterė bei administracijos darbuotojas teigė durų jokiais būdais neatrakinsiantys - inspektoriams teks laukti pirmadienio, kada grįš direktorius.

Patekti į direktoriaus kabinetą pareigūnams pavyko tik po valandos derybų. Ten rasti grynieji pinigai bei neoficialūs mokėjimo žiniaraščiai, kurie buvo laikomi direktoriaus darbo stalo stalčiuose.

Inspektoriai aptiko ranka rašytus perlenktus raštelius, į kuriuos buvo sudėti pinigai. Apklausiant darbuotojus paaiškėjo, kad ir tądien, dar prieš atvykstant tikrintojams, vienai darbuotojų buvo išmokėtas 300 litų neapskaitytas darbo užmokestis, kiti darbuotojai „vokeliuose“ yra gavę nuo 600 iki 800 litų. Gavus pinigus niekur pasirašyti nereikėdavę.

Nustatyta, kad per penkis mėnesius keliems darbuotojams buvo išmokėta 6200 litų neapskaityto darbo užmokesčio.

Įmonės direktoriui surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, kuris perduotas teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.