Verslas turi išmokti įdarbinti duomenis

Šiuolaikinės verslo įmonės privalo permąstyti savo ateitį ir daugiausia dėmesio skirti technologijoms, kurios padeda efektyviau valdyti išteklius, sparčiai didėjantį duomenų kiekį, stebėti verslo situaciją ir vartotojų poreikius realiu laiku.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-17 11:32, atnaujinta 2018-03-08 04:06

Tuo įsitikinęs pasaulinės verslo programinės įrangos lyderės SAP inovacijų ekspertas Timo Elliottas. Jis mano, kad plintančios skaitmeninės technologijos, sparčiai didėjantis mobiliųjų įrenginių skaičius ir populiarėjantys socialiniai tinklai keičia verslo pasaulį.

Šis pasaulinio lygio SAP ekspertas savo įžvalgomis apie inovacijas versle pasidalijo viename didžiausių šių metų IT renginių Lietuvoje – „SAP Innovation Forum”.

Pasak T. Elliott’o, pasaulyje sparčiai didėja vidurinė gyventojų klasė, kuri vartoja ne tik daugiau maisto ir energijos išteklių, bet ir plačiau naudojasi technologijomis.

„Jau dabar milijardas pasaulio gyventojų yra aktyvūs interneto socialinių tinklų naudotojai, o pasaulyje yra daugiau nei 15 mlrd. įrenginių, kurie turi interneto sąsają.

Augant technologijų naudojimui, sparčiai didėja duomenų kiekis.

Šis eksponentinis duomenų kiekio augimas dar vadinamas „Big Data”.

Įmonės turi kaupti vis daugiau duomenų, kuriuos tinkamai apdorojus galima išgauti verslui naudingos informacijos.

Pavyzdžiui, pirkėjų apsipirkimo duomenys gali tapti naudinga informacija mažmeninės prekybos tinklui – kokie pirkėjų įpročiai, kokias nuolaidas siūlyti ir panašiai. Tokių duomenų panaudojimo galimybių rasime kiekvienoje verslo srityje”, – teigė SAP inovacijų ekspertas.

Pernai JAV atlikta apklausa parodė, kad trims ketvirtadaliams apklaustų vadovų „Big Data” yra daugiau galimybė nei iššūkis ir tik ketvirtadaliui – atvirkščiai. Tyrimas parodė, kad informacijos valdymas jau yra ne vien IT specialistų, bet ir įmonės vadovų prioritetas.

Apklausti vadovai taip pat nurodė, kad „Big Data” duomenų valdymas pirmiausia jiems reiškia pagerėjusį verslo operacijų efektyvumą (59 proc.), padidėjusį pardavimą (54 proc.), sumažėjusias IT išlaidas (50 proc.).

Šiemet rinkos tyrimų bendrovė „Gartner” apklausė vadovus, kurie duomenų analizavimą nurodė kaip pagrindinę užduotį.

Analizuojant ir suprantant įmonės duomenis galima pasiekti konkurencinių pranašumų: numatyti tendencijas, įvertinti klientų nuotaikas realiu laiku ir priimti teisingus verslo sprendimus.

Tačiau vis didėjančiam duomenų kiekiui analizuoti reikia ir galingesnių verslo analitikos sprendimų, kurie didelį duomenų kiekį apdoroja per labai trumpą laiką.

SAP rinkai pristatė naują revoliucinę technologiją HANA (anglų k. „High-Performance Analytic Appliance”). Kompiuterio operatyviąją atmintį naudojanti technologija leidžia kuo labiau sutrumpinti duomenų apdorojimo procesą.

SAP HANA leidžia padidinti atsakymų į užklausas greitį, o duomenis iš karto galima analizuoti. Tad įmonės vadybininkai gali operatyviai reaguoti į besikeičiančią verslo situaciją.

„Versle greitis reiškia viską. Greičiau apdorojami duomenys leidžia greičiau priimti sprendimus. Pavyzdžiui, įžvelgus pasikeitusį pirkėjų elgesį nuolaidą vartotojui galima greičiau pasiūlyti, nei tai padarė konkurentas”, – teigė SAP Pardavimo plėtros skyriaus vadovas Viktoras Dzindzeleta.

SAP HANA gali naudotis ne vien didelės, bet ir vidutinio dydžio įmonės – šią technologiją galima pasiekti ir naudojantis „debesų kompiuterijos” galimybėmis.

SAP verslo analizės sprendimas „debesyse” ypač patogus organizacijoms, kurioms ypač svarbu gauti detalias duomenų analizės ataskaitas, tačiau jos nėra įdiegusios verslo analitikos sprendimų organizacijos viduje.

Naudodamos šį SAP sprendimą įmonės gali paprastai analizuoti visus svarbiausius įmonės duomenis – gauti įžvalgas apie pardavimą, vartotojus, įmonės žmogiškuosius išteklius.

Naudojant SAP HANA pritaikytas aplikacijas duomenų analizės rezultatus galima stebėti ne vien įprasto kompiuterio, bet ir planšetinio kompiuterio ar išmaniojo telefono ekrane. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.