40 proc. atvykstamojo turizmo srautų iš Rusijos sudaro Kaliningrado srities turistai

Rusų turistų skaičius sparčiai didėja daugelyje Europos šalių. Tokia pati tendencija būdinga ir Lietuvai: 2012 m. šalyje apsilankė 310 tūkst. turistų iš Rusijos, t.y. beveik 18 proc. daugiau, nei 2011 m.

„Mes jaučiame padidėjusį Lietuvos susidomėjimą Rusijos turistine rinka ir rusų turistu. Tai džiugina.“, - tvirtino Kaliningrado srities turizmo ministrė Marina Agejeva (nuotraukoje – antra iš dešinės). Pirma iš dešinės – VTD direktorė dr. R. Balnienė.<br>Timur Sedych
„Mes jaučiame padidėjusį Lietuvos susidomėjimą Rusijos turistine rinka ir rusų turistu. Tai džiugina.“, - tvirtino Kaliningrado srities turizmo ministrė Marina Agejeva (nuotraukoje – antra iš dešinės). Pirma iš dešinės – VTD direktorė dr. R. Balnienė.<br>Timur Sedych
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:52 PM

Statistinis rusų turistas Lietuvoje vidutiniškai praleidžia 4,7 nakvynės, jo išlaidos siekia apie 1,5 tūkst Lt. Apie pusė rusų į Lietuvą atvyksta praleisti laisvalaikio ar atostogų, pramogauti, todėl labiausiai mėgsta aplankyti Palangos ir Druskininkų kurortus, apsipirkti lietuviškuose prekybos centruose.

Kita dalis Rusijos gyventojų į Lietuvą atvyksta genami profesinių interesų, čia tvarko verslo reikalus, arba - lanko savo gimines, draugus. Rusas neabejingas Lietuvos sostinei Vilniui – jį aplanko kas antras turistas, taip pat jis dažnas svečias kituose didžiuosiuose šalies miestuose Kaune ir Klaipėdoje. Didžioji dauguma keliautojų iš Rusijos pasirenka nakvynes apgyvendinimo įstaigose, dažniausiai - viešbučiuose.

Rusų turistams Lietuvoje imponuoja optimalus europietiškų paslaugų kokybės ir kainos santykis, nesvetima kalbinė ir kultūrinė aplinka. Kaliningrado srities gyventojams Lietuva yra ypatingas traukos objektas dėl galimybių čia praleisti tiek ilgas atostogas kurortuose su pavyzdingai išvystyta turizmo infrastruktūra, tiek savaitgalius ir švenčių dienas, naudojantis miestų, kultūrinio ar aktyvaus turizmo paslaugomis.

Apie didėjantį turistų iš Rusijos srautą, siūlomas turistui naujoves Lietuvoje buvo kalbama balandžio 12 d. Valstybinio turizmo departamento surengtame Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginyje Lietuvos Respublikos generaliniame konsulate Kaliningrade. Turizmo verslo misijai vadovavo Valstybinio turizmo departamento direktorė dr.Raimonda Balnienė. „2012 m. Lietuvą aplankė 124 tūkst. turistų iš Kaliningrado srities, tai sudaro apie 40 procentų visų Rusijos turistų, pabuvojusių Lietuvoje praeitais metais. 85 proc. atvykusiųjų rusų turistų lankėsi Lietuvoje  nebe pirmą kartą. Ypač džiugi rusų turistų jaunėjimo tendencija – Lietuvą vis dažniau atranda 25-55 m. amžiaus keliautojai“, - akcentavo dr.R.Balnienė.

Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginį Kaliningrade inicijavo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos. Jis yra finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.