Ieškoma pamainos smunkančios „Apple“ vadovui?

Vis pingant kitados

T. Cookui ieškoma pamainos?<br>AP
T. Cookui ieškoma pamainos?<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2013, 10:44 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:12 PM

Apie tai, kad „Apple“ slapta pradėjo naujojo kompanijos vadovo paieškas, žurnalui „Forbes“ pranešė šaltiniai, artimai susiję su korporacijos vadovybe.

Volstritas iki šiol „Apple“ akcijas vertina kaip patikimą aktyvą, tačiau tas faktas, kad korporacija vos per pusmetį neteko 290 mlrd. JAV dolerių vertės, negali nekelti nerimo, informuoja „MIGnews“.

2012 m. rugsėjį „Apple“ akcijų vertė buvo pasiekusi istorinį maksimumą - 705 dolerius už vieną, tačiau iki 2013 m. balandžio akcijos neteko pusės savo vertės ir kainavo po 390 dolerių.

Tačiau T. Cookas kategoriškai neigia, kad kompanija atsidūrė ties „didžiosios depresijos“ riba.

Iš dalies su tuo sutinka ir investuotojai: korporacija disponuoja 137 mlrd. dolerių laisvųjų lėšų, ir nors rinka galbūt persotinta „iPad“ ir „iPhone“, korporacija gali bet kuriuo momentu išleisti naujoves, padėsiančias susigrąžinti pasitikėjimą akcijomis.

Juo labiau kad dar nė viena iš reitingų agentūrų nesumažino „Apple“ vertybinių popierių patikimumo.

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniakas įsitikinęs, kad ilgą korporacijos akcijų pigimą artimiausiu metu pakeis ryžtingas augimas, kurį paskatins nauji netikėtumu šokiruojantys produktai.

Oficialios T. Cooko perėmėjo paieškos dar nepradėtos. Kaip pastebi interneto tinklapis „GizBot“, komentuodamas „Forbes“ informaciją, T. Cookas - puikus vadovas, gerai suprantantis paklausos ir pasiūlos klausimus, bet jis negali būti lyginamas su Steve'i Jobsu, kai kalbama apie drąsias inovacijas.

Pastarąjį savo naują produktą - „iPad' „Apple“ pristatė prieš dvejus metus, 2011 m. balandį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.