Viešbučiai laukia europinės vasaros

Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai teikia didelių vilčių ir Vilniaus viešbučiams. Brangesni skaičiuoja išankstinius užsakymus, tačiau krykštauti dėl uždarbio neskuba. O pigesni nuogąstauja, kad ES pareigūnų dėmesio nesulauks.

Sostinės viešbučių kambarinėms nuo liepos mėnesio teks gerokai paplušėti.<br>V. Balkūnas
Sostinės viešbučių kambarinėms nuo liepos mėnesio teks gerokai paplušėti.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė ("Lietuvos rytas")

Apr 24, 2013, 9:24 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:00 PM

Ar sugebės Lietuvos apgyvendinimo įstaigos šįmet užsidirbti? Ar kaip ir po Europos vyrų krepšinio čempionato grauš nagus?

Vilniaus centre įsikūrusių viešbučių rezervavimo žurnaluose yra tokių dienų, kai laisvo kambario nesurastumėte. Tačiau ar viskas bus rožėmis klota, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio?

Plūstelės minios klientų

Remiantis kitų šalių patirtimi, skaičiuojama, kad per Lietuvos pirmininkavimo ES pusmetį šalį gali aplankyti iki 30 tūkstančių svečių – valstybės tarnautojų, politikų, ekspertų, žurnalistų.

Iš jų daugiau kaip 7 tūkstančiai turėtų būti aukšto rango svečiai.

„Dar neaiškus svečių skaičius, kambariai vis rezervuojami, tačiau negalime būti tikri, kad jie bus ir užimti.

Kambarius užsako ministerijos, bet juk už juos mokės tie, kurie laimės viešųjų pirkimų konkursus – gal kelionių agentūros”, – padėtį apibūdino „Centrum” viešbučių grupės vadovas Artūras Vainora.

Tačiau jis tikisi, kad sostinės apgyvendinimo įstaigos nuo liepos 1-osios negalės skųstis užimtumu.

Šis rodiklis, anot A.Vainoros, vasarą turėtų siekti apie 90 procentų – toks jis būna tiktai labai sėkmingais šiltojo sezono mėnesiais.

Kainų žada nedidinti

„Tačiau nesinori pūsti muilo burbulo, kaip buvo ir projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė”, ir krepšinio čempionato metu.

Viešbučiai gal tuomet ir surinko daugiau pajamų iš apgyvendinimo, tačiau neuždirbo iš konferencijų ir maitinimo”, – kalbėjo A.Vainora.

Jis garantavo, kad viešbučių kambarių kainos nuo liepos mėnesio dirbtinai nebus keliamos.

„Tačiau, žinoma, jas veiks natūralūs dėsniai. Prieš renginį jos kils, o išvakarėse, jei nebus parduotos vietos, kris”, – pridūrė A.Vainora.

„Kempinski” bus pilnas

Viešbutyje „Kempinski” jau dabar aišku, kad liepą bus dienų, kai visi kambariai bus užimti. Daugumą jų okupuos ES delegacijų nariai.

„Tikimės, kad viešbutis bus pilnas. Tačiau kol kas galutinai neaišku. Vieną dieną rezervuoja 20 kambarių, bet paskui 15 atšaukia”, – sakė viešbučio Gedimino prospekte „Novotel” registratorė.

Liks guostis turistais

Svečių namai „Telecom” Vilniuje, Naujamiestyje, tuo pasigirti negali – dar daug laisvų kambarių, kurie neužsakyti vasarai.

„Tokie svečiai pigesnių viešbučių neužsisakys. Tad mums iš to naudos gali ir nebūti, nebent atsivežtų pagalbininkų, kuriems tiktų ir pigesni variantai.

Tačiau didelė tikimybė, kad ir jie užsisakys brangesnę nakvynę”, – kalbėjo „Telecom” rinkodaros vadovas Laimonas Taurinskas.

Bet jis įsitikinęs, kad vasara nebus prasta: turistai, atvykstantys pasidairyti po Vilnių, juk renkasi ekonominės klasės viešbučius, svečių namus ar nakvynės namus.

30 000 - tikimasi, kad maždaug tiek ES pareigūnų, politikų, ekspertų ir žurnalistų atvyks į Lietuvą per pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pusmetį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.