Nuo liepos „Swedbank“ brangsta operacijos grynaisiais pinigais

Nuo liepos 1 d. „Swedbank“ padaliniuose įsigalios nauji įkainiai už grynųjų pinigų operacijas. Padaliniuose brangiau kainuos atlikti tas operacijas, kurias klientai šiuo metu naudodamiesi interneto banku ir bankomatais gali atlikti pigiau arba iš viso nemokamai. Šis įkainių pakeitimas – žingsnis siekiant sutelkti banko padalinių veiklą į finansines konsultacijas, paskatinti elektroninių bankininkystės įrankių naudojimą ir subalansuoti operacijų, fiziškai atliekamų banko skyriuose ir kituose banko kanaluose, įkainius.

„Swedbank“ duomenimis, kasdien į banko padalinius vis dar užsuka apie 14 tūkstančių klientų, kurie pageidauja atlikti paprastas operacijas.<br>R. Danisevičius
„Swedbank“ duomenimis, kasdien į banko padalinius vis dar užsuka apie 14 tūkstančių klientų, kurie pageidauja atlikti paprastas operacijas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-25 18:54, atnaujinta 2018-03-07 17:44

„Banko padaliniuose laukiame kiekvieno, norinčio gauti profesionalią finansinę konsultaciją – toks ir yra pagrindinis banko specialistų darbo tikslas. O kasdienėms paprastoms operacijoms atlikti nuolat plečiame bankomatų bei savitarnos erdvių tinklą ir tobuliname interneto banko funkcionalumą. Paprastų kasdienių operacijų įkainius peržiūrėjome tik užtikrinę, kad jos visos turi pigesnes ir lengvai prieinamas elektronines alternatyvas“, – sako „Swedbank“ Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Orinta Žvirzdinė.

„Swedbank“ duomenimis, kasdien į banko padalinius vis dar užsuka apie 14 tūkstančių klientų, kurie pageidauja atlikti paprastas operacijas, o ne gauti finansinę konsultaciją. Palyginimui – interneto bankas per dieną aplankomas beveik 110 tūkstančių kartų. Nors banko padaliniuose atliekamų kasdienių operacijų dalis yra nežymi, banko specialistai joms skiria net iki 30 procentų savo darbo laiko.

O. Žvirzdinės teigimu, nepatogumų dėl to patiria visi klientai – ir tie, kurie užsuka dėl rimtų finansinių konsultacijų, ir norintieji atlikti paprastas operacijas. Todėl bankas klientus skatina kasdienes operacijas atlikti savarankiškai, naudojantis elektroniniais įrankiais.

Banko pasiūlytas sprendimas senjorams – supaprastinta interneto banko versija.

Įkainių pokyčiai:

Kol kas mokėjimo korteles (Debit Mastercard, Maestro ir VISA Electron) turintys gyventojai nemokamai gali išsiimti iki 5 tūkst. Lt grynųjų pinigų. Nuo didesnės sumos taikomas 0,4 proc. mokestis. Nuo liepos 1 dienos mokestį reikės mokėti nuo didesnės nei 2 tūkst. Lt sumos.

Iki šiol „Swedbank“ skyriuose pinigų pervedimas litais, eurais ir doleriais į savo sąskaitą fiziniams asmenims buvo nemokamas. Nuo liepos 1 d. teks mokėti mažiausiai 3 Lt arba 0,05 proc. nuo sumos.

Pinigų įnešimas į kito kliento sąskaitą kainavo 4 Lt arba 0,2 proc. nuo sumos. Nuo liepos 1 d. mokestis didinamas iki 8 Lt arba 0,3 proc. nuo sumos.

8 Lt arba 0,3 proc. nuo sumos teks mokėti ir įnešant pinigus į kito asmens sąskaitą eurais – dabar 0,3 proc. arba 4 Lt.

Brangiau kainuos ir pasikeisti pinigus į smulkesnius ar stambesnius banknotus. Dabar pasikeisti litus kainuoja 0,1 proc. nuo sumos. Nuo liepos 1 d. bus taikomas minimalus 3 Lt mokestis arba 4,5 proc. nuo sumos.

Beveik tris kartus brangiau kainos sumokėti mokesčius. Įmokos pagal atsiskaitymo knygelę dabar kainuoja 3 Lt, nuo liepos 1 d. - 8 Lt. Iki 8 Lt branginamos ir visų kitų įmokų paslaugos.

Įmokų priėmimas negrynaisiais pinigais kainuos 5 Lt.

Mokėjimų pervedimai į kitų sąskaitas bankų skyriuose vietoj 2 Lt kainuos taip pat 5 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.