Beveik du milijonus litų kainavęs kempingas vasarą pasitiks užrakintas

Pastatyti pastatė, tačiau naudoti negali. Už 1,6 milijono litų prie Šventosios upės iškilęs naujutėlaitis kempingas Šventupės kaime (Ukmergės r.) vasarą pasitiks užrakintas.

Kempingo nuoma buvo susidomėjęs tik vienas pretendentas. Bet ir tas, apžiūrėjęs šį pastatą, persigalvojo.<br>G. Nemunaitis
Kempingo nuoma buvo susidomėjęs tik vienas pretendentas. Bet ir tas, apžiūrėjęs šį pastatą, persigalvojo.<br>G. Nemunaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas”)

2013-05-15 06:00, atnaujinta 2018-03-06 18:24

Viešoji įstaiga Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras (UVTI), kuriam priklauso naujasis kempingas, prieš kelias savaites buvo paskelbęs jo nuomos konkursą.

Tačiau konkursas neįvyko – juo buvo susidomėjęs tik vienas pretendentas. Bet ir tas, apžiūrėjęs kempingą, persigalvojo.

Aptvertame 0,8 hektaro sklype pastatytą 181 kvadratinio metro ploto statinį, skirtą kempingo veiklai, norima išnuomoti penkeriems metams už 611 litų per mėnesį.

Šventupės kempingo teritorijoje yra įrengtos 5 vietos automobilinėms priekaboms (karavanams), 15 vietų palapinėms ir transporto priemonėms, vaikų žaidimų ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Pastate yra mini seifų patalpa, maisto ruošimo kambarys, tualetai, dušai, prausyklos, skalbykla. Teritorija stebima vaizdo kameromis, viskas yra pritaikyta ir žmonėms, turintiems negalią.

„Pagal Verslo paramos agentūros, kuri finansavo šį projektą, taisykles, mes patys negalime kempingo eksploatuoti, turime ieškoti nuomininko.

Todėl nuomos konkursą skelbsime tol, kol rasime kempingo šeimininką.

Savo veiklą kempingas turėtų pradėti kuo greičiau, kad atsipirktų ir duotų naudos rajonui”, – sakė UVTI direktorė Justina Stalionė.

Apetitą teko gerokai apmalšinti

2007 metais atlikus rinkos tyrimą paaiškėjo, kad vertinant gamtos vaizdingumą, upės sraunumą ir vingiuotumą, infrastruktūrą, lankytinų vietų gausą Šventoji yra antroje vietoje pagal populiarumą vandens turizmo srityje.

Atsižvelgdama į šį tyrimą ir kitus veiksnius, UVTI tais pačiais metais parengė 19 milijonų litų vertės projektą „Šventosios upės trasos Ukmergės rajone pritaikymas turizmui”, pagal kurį buvo numatyta Šventupės kaime įrengti Europos Sąjungos reikalavimus atitinkantį kempingą ir nuo jo palei Šventąją iki Ukmergės miesto hipodromo nutiesti pėsčiųjų ir dviračių taką.

Kadangi projektui iš ES fondų buvo skirta gerokai mažesnė suma – beveik 2,4 milijono ir tik 0,5 milijono litų prisidėjo Ukmergės rajono savivaldybė, projekto sumanytojams teko skubiai mažinti numatytų darbų apimtį.

Taip Šventupėje vietoj planuoto dviejų aukšto kempingo pastato su miegamosiomis vietomis buvo pastatytas mažesnis, vieno aukšto, o vietoj keliolikos kilometrų ilgio pėsčiųjų ir dviračių tako buvo nutiestas tik 700 metrų jo ruožas Ukmergėje nuo Jono Basanavičiaus gatvės iki pagrindinio miesto tilto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.