Verslas Tauragėje: darbuotojams - minimali alga, akcininkui - „Porsche Cayenne“

Prekybos automobiliais Tauragėje įmonės akcininkas sau už įmonės pinigus įsigijo prabangų 250 tūkst. litų kainavusį „Porsche Cayenne“ visureigį, užtat darbuotojams mokėjo tik minimalią algą. Tai sukėlė Tauragės apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos įtarimų.

Prekybos automobiliais Tauragėje įmonės akcininkas sau už įmonės pinigus įsigijo prabangų 250 tūkst. litų kainavusį „Porsche Cayenne“ visureigį.
Prekybos automobiliais Tauragėje įmonės akcininkas sau už įmonės pinigus įsigijo prabangų 250 tūkst. litų kainavusį „Porsche Cayenne“ visureigį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:25 PM

Kaip teigė įmonės akcininkas, prabangus automobilis buvo įsigytas perparduoti, tačiau stebėdami į įmonę Tauragės mokesčių inspekcijos specialistai nustatė, kad minėta įmonė nuo 2011 metų vidurio nesiverčia automobilių prekyba, o ardo juos dalimis ir parduoda jas Lietuvoje bei Baltarusijoje.

„Automobilis įmonės buhalterinėje apskaitoje užregistruotas kaip prekė, skirta perparduoti. Įmonė 52,4 tūkst. litų įtraukė į pridėtinės vertės mokesčio atskaitą, taip sumažindama mokėtino PVM sumą, tačiau nustatėme, jog realiai prabangus automobilis nebuvo parduodamas“, - pasakojo Tauragės mokesčių inspekcijos viršininkė Laimutė Mačernienė.

Įmonė patikslino deklaracijas ir padidino mokėtiną į biudžetą pridėtinės vertės mokesčio sumą. Šiuo metu įmonė yra pateikusi prašymą mokestinei paskolai, kad galėtų sumokėti įsiskolinimą valstybei.

Mokesčųų inspekcija primena, kad gyventojai apie neapskaitomas pajamas, „vokeliuose“ mokamus atlyginimus ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.