„USP Baltics“ skirta bauda už klaidinamą reklamą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) uždarajai akcinei bendrovei „USP Baltics“, reklamavusiai gydomąsias maisto papildų savybes, skyrė 6500 Lt baudą už klaidinamą reklamą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 20, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:18 PM

Tokį sprendimą VVTAT, priėmė išnagrinėjusi bylą pagal Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Reklamos įstatymo pažeidimo protokolą dėl reklamos naudojimo reikalavimų nesilaikymo.

Buvo nustatyta, kad įmonė „USP Baltics“ skleidė reklamą apie maisto papildų „Verdin gastro complexx“, „Verdin hepar“ ir „Verdin gastro arbata“ gydomąsias savybes įvairiuose Lietuvos žurnaluose, kurių bendras tiražas skleistos reklamos laikotarpiu siekė 552 tūkst. egzempliorių.

Reklaminiuose pranešimuose buvo teigiama, kad „Verdin“ maisto papildai padeda šalinti virškinimo sutrikimus, apsaugoti kepenis nuo žalingo toksinų poveikio, atkurti alkoholio, vaistų ir kitų veiksnių pažeistas kepenų ląsteles.

Kaip pažymėjo VVTAT, apie minėtus produktus skleista reklama galėjo iškreipti vartotojo elgesį siūlomų produktų atžvilgiu, kadangi, perskaitęs informaciją apie maisto papildų savybes, jis galėjo nepagrįstai susidaryti įspūdį, kad minėtieji maisto papildai turi profilaktinį ar gydomąjį poveikį organizmui.

Bauda „USP Baltics“ skirta remiantis Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo nuostatomis, reglamentuojančiomis, kad reklamoje draudžiama nurodyti ar užsiminti apie tas maisto savybes, kurių jis neturi, taip pat apie žmogaus ligų gydymo ar profilaktines savybes, jeigu tokios informacijos pateikimas neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Kartu pažymima, jog „USP Baltics“, maisto papildų reklamoje skleidusi teiginius apie sveikatos sutrikimų šalinimą, taip pat teiginius, kuriais deklaruojamas ryšys tarp produkto ir sveikatos, nepateikė jokių dokumentų, patvirtinančių, kad maisto papildo „Verdin“ produktai turi gydomųjų ar nuo ligų saugančių savybių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.