Prancūzijos teisme dėl įgaliojimų viršijimo bus apklausta TVF vadovė

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde ketvirtadienį, gegužės 23 d., atvyko į teismą Paryžiuje duoti parodymų byloje dėl galimo įgaliojimų viršijimo jai einant finansų ministrės pareigas Prancūzijoje, informuoja BBC.

C. Lagarde teisme turės paaiškinti, kaip 2007 metais sprendė ginčą, kuris baigėsi tuo, kad B. Tapjė buvo išmokėta 400 mln. eurų.<br>EPA-ELTA
C. Lagarde teisme turės paaiškinti, kaip 2007 metais sprendė ginčą, kuris baigėsi tuo, kad B. Tapjė buvo išmokėta 400 mln. eurų.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 12:49 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:27 AM

Ji stos prieš Prancūzijos teisingumo teismą, kuris tiria ministrų nederamo elgesio atvejus.

Šių metų kovą Prancūzijos policija atliko kratą TVF vadovės bute Paryžiuje.

2011 m. rugpjūtį Prancūzijos teismas perdavė tyrėjų komisijai bylą dėl galimo buvusios šalies finansų ministrės C. Lagarde įgaliojimų viršijimo.

Prokurorai siekia nustatyti, ar ji nesuklydo 2008 metais patvirtindama arbitrų kolegijos verslininkui Bernardui Tapie skirtą išmoką.

B. Tapie bylinėjosi su tuomet valstybės valdomu „Credit Lyonnais“ banku. Jis tvirtino, kad bankas jį apgavo, kai jis dešimtajame dešimtmetyje pardavė turėtas sportinės aprangos bendrovės „Adidas“ akcijas. Verslininkas aukščiausiajame šalies teisme bylą pralaimėjo, bet norėjo apskųsti teismo sprendimą.

Po keleto mėnesių naujoji finansų ministrė C. Lagarde nepaklausė kitų pareigūnų prieštaravimų, įsikišo į teismo bylą ir paragino banko ir B. Tapie bylą perduoti arbitražui.

C. Lagarde neigia padariusi nusikaltimą.

C. Lagarde teisme turės paaiškinti, kaip 2007 metais sprendė ginčą, kuris baigėsi tuo, kad B. Tapjė buvo išmokėta 400 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.