Kai kuriems buvo nurodyta atlikti mažą kosmetinį remontą ar pašalinti higienos trūkumus, nors jie maisto ruošimui žalos ir nedaro. Baudų inspektoriai neskyrė niekam.
„Visi tikrinti viešbučių restoranai priklauso žemos rizikos maitinimo įstaigų grupei“, - sakė Vilniaus VMVT viršininko pavaduotoja Daiva Ruželienė.
Visų maitinimo įstaigų planinį patikrinimą VMVT rengia kartą per metus. Šis patikrinimas – papildomas.
„Jis surengtas specialiai pažiūrėti, kaip esame pasirengę Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai. Skiriame tam ypatingą dėmesį“, - sakė D. Ruželienė.
Ji patikino, kad inspektoriai dar ne kartą užsuks į jau patikrintus restoranus.
Tikrintojų vizitų dabar laukia ir tie restoranai bei kavinės, kurie įsikūrę Vilniaus centre ir sulaukia didelių turistų srautų.