Trūksta tik vieno žingsnio ir LNK galės įsigyti BTV

Konkurencijos tarybai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:32 AM

Laisvo ir nepriklausomo kanalo direktorė Zita Sarakienė BNS sakė, kad sandoriui užbaigti dar laukiama Radijo ir televizijos komisijos sprendimo.

Radijo ir televizijos komisijos Licencijavimo ir kontrolės skyriaus vadovė Rima Daunoravičienė BNS sakė, kad kitą savaitę vyksiančiame posėdyje šis klausimas dar nenumatytas, nes komisija dar negavo oficialios informacijos apie Konkurencijos tarybos sprendimą.

„Gali būti, kad (klausimas bus svarstomas - BNS) dar po dviejų savaičių“, - sakė R.Daunoravičienė.

Konkurencijos taryba trečiadienį bendrovei LNK leido įsigyti 100 proc. „Baltijos TV“ akcijų, nutarusi, kad dėl sandorio reklamos, nemokamos televizijos ir didmeninio televizijos programų platinimo rinkose nebus itin apribota konkurencija.

Be to, taryba skelbia, kad pagal 2010-2012 metais LNK užėmė 30-40 proc. reklamos televizijoje rinkos, artimiausia jos konkurentė „Tele-3“ - 40-50 proc., „Baltijos TV“ ir kitos televizijos - nuo 0 iki 10 proc. Tikėtina, kad LNK įsigijus „Baltijos TV“, jos užimama reklamos rinkos dalis galėtų padidėti, tačiau nepasiektų „Tele-3“ dalies.

Didžiausias „MG Baltic“ akcininkas ir koncerno prezidentas Darius Mockus, praėjusių metų pabaigoje paskelbus apie sandorį, BNS teigė, jog koncernas siekia stiprinti pozicijas televizijos rinkoje.

Tyrimų bendrovės „TNS LT“ duomenimis, LNK balandį užėmė pirmąją vietą Lietuvoje pagal auditoriją - kanalui teko 40,9 vidutinio dienos pasiekimo ir 17,4 proc. auditorijos pagal žiūrėtą laiką. BTV užėmė ketvirtąją vietą - kanalui teko 27,8 vidutinio dienos pasiekimo ir 6,9 proc. auditorijos pagal žiūrėtą laiką.

Vienam didžiausių Lietuvoje koncernų „MG Baltic“ priklausantis žiniasklaidos holdingas „MG Baltic Media“ 2011 metų gruodžio 31 dieną valdė 80 proc. „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ akcijų, likusius 20 proc. - investicijų fondas „Amber Trust“. Laisvas ir nepriklausomas kanalas valdo televizijos kanalus LNK, TV1, „Info TV“ ir „Liuks TV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.