Seksas darbe – dažnas, bet nematomas reiškinys

Apie tai bijoma kalbėti, bet daryti – ne. JAV verslo konsultantė Liza Ryan prisimena, kaip kartą prie jos po skaityto pranešimo apie seksą darbo vietoje priėjo žmogus ir papasakojo apie savo patirtį, rašo businessinsider.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2013, 6:33 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:30 AM

Vyriškis teigė dirbantis vienoje didelėje Niujorko teisės įmonėje, kurioje tamsiuoju paros metu dažnai pasireikšdavo užslopinti teisininkų seksualiniai troškimai.

„Apsaugos kameros po vidurnakčio užfiksuodavo tokių vaizdų, kad dalį jų teko pašalinti – nenorėjome kaupti tiek daug kompromituojančios medžiagos“, - kalbėjo L. Ryan pašnekovas.

Anot L. Ryan, kuri darbe sutiko savo dabartinį vyrą, visi darbuotojai yra ne tik profesionalai, bet ir žmogiškos būtybės, tad tam tikri seksualiniai troškimai – natūralu.

Ji anaiptol neskatina darbuotojų meiliai glaustytis per pietų pertrauką – pagrindinis moters tikslas yra pasiekti, kad intymūs santykiai tarp vienoje bendrovėje dirbančių žmonių būtų reglamentuoti vidinėmis įmonės taisyklėmis.

Kaip puikų pavyzdį L. Ryan pateikia įmonės „Acme Explosives“ vidaus taisykles, kurios tiksliai ir žaismingai apibrėžia romantiškus santykius darbovietėje:

„Mes samdome aktyvius ir jausmingus žmones, tad nenuostabu, kad kai kurie iš jų užmezga intymius ryšius su kolegomis.

Vienintelis dalykas, kuriam mes prieštaraujame, tai bet kokie intymūs santykiai su žmogumi, su kuriuo sieja ne kolegiški, o vadovavimo ryšiai – kitaip tariant, meilė viršininkui yra draudžiama. Jei jausmų suvaldyti vistiek neina ir labai norisi draugauti su savo viršininku, kažkuriam iš jūsų teks pakeisti pozicijas arba pereiti dirbti į kitą įmonę.

Taip pat norime atkreipti dėmesį į tai, kad bučkiai ir glamonės patinka ne visiems jus stebintiems kolegoms. Dėl to darbo vietoje stenkitės rodyti kuo mažiau fizinių meilės apraiškų. Jei jums sunku susitvarkyti su padėtimi ir nežinote, kaip derinti romantiškus santykius ir darbą, kreipkitės į personalo vadovę Carolyn. Ji turi didelę patirtį šiuose reikaluose.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.