Dėl Lietuvos pirmininkavimo ES viešbučiai trina rankas

Vilniaus centre įsikūrusių viešbučių šeimininkai viliasi, kad Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pusmetis sukraus nemažą pelną. Netgi pasigirdo svarstymų, kad gali pritrūkti nakvynės vietų.

Jau pasigirdo svarstymų, kad Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu visiems svečiams gali nepakakti vietų Vilniaus centre įsikūrusiuose viešbučiuose.<br>R. Danisevičius
Jau pasigirdo svarstymų, kad Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu visiems svečiams gali nepakakti vietų Vilniaus centre įsikūrusiuose viešbučiuose.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

May 29, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:51 AM

Remiantis kitų šalių patirtimi, skaičiuojama, kad iš viso pirmininkavimo metu galėtų apsilankyti apie 30 tūkst. svečių. Didelio būrio laukiama lapkritį – tuomet į informacinių ir ryšių technologijų konferenciją vienu metu galėtų suvažiuoti apie 5 tūkst. žmonių.

Šis bei tas galėtų nubyrėti ir kitiems miestams – apie dvidešimt renginių vyks ne Vilniuje.

Užpildė užsakymų žurnalus

„Vilniaus centre gal ir nepakaks vietų, viešbučiai juk ne guminiai, tačiau yra kitų vietų. Manau, nėra bėdos, jei viešbutis bus nutolęs nuo centro per kilometrą.

Be to, skaičiuoti, kiek sulauksime svečių, sudėtinga, mat kol kas padarytos tik rezervacijos, jos dar nepatvirtintos. Tad gali būti planuojama, kad į Vilnių lapkritį atvyks 5 tūkstančiai svečių, o atvažiuos tik trys”, – mano viešbučio „Artis” vadovas Artūras Vainora.

Šis 4 žvaigždučių viešbutis liepą bus artipilnis, jei nebus atšaukiami išankstiniai užsakymai. Tokia pat padėtis ir 5+ žvaigždučių viešbutyje „Kempinski”, kuriame nakvynė vienviečiame standartiniame kambaryje su pusryčiais kainuoja nuo 830 litų.

„Liepą rezervacijų daug. Šie metai atrodo puikiai”, – sakė šio neseniai veiklą pradėjusio viešbučio rinkodaros ir pardavimo vadovė Birutė Leimontaitė.

Labiausiai traukia senamiestis

Aukščiausio lygio svečiai – delegacijų vadovai – apsistos 4–5 žvaigždučių viešbučiuose. Žemesnio rango delegacijų dalyviams teks apsistoti ir 3 žvaigždučių viešbučiuose.

„Manau, kad viešbučių Vilniuje užimtumas bus didelis, tačiau vietų pakaks visiems. Galbūt įtemptesnės bus pirmos dvi rugsėjo savaitės, bet jos visuomet tokios būna, mat rugsėjį dažnai kas nors vyksta Vilniuje”, – sakė kelionių agentūros „Vestekspress” atstovė Vilija Malinauskaitė.

Susitikimus organizuojančios institucijos dažniausiai pageidauja didesnių viešbučių, kad vienoje vietoje galėtų apsistoti visi susitikimo dalyviai. Dažniausiai užsakomi Vilniaus senamiestyje ir centre esantys viešbučiai. Paklausūs viešbučiai, turintys konferencijų sales.

Svečių sulauks ir kiti miestai

Iš pirmininkavimo galėtų šis bei tas nubyrėti ir kitų miestų viešbučiams.

ES Taryba pataria dalį renginių perkelti į kitus miestus.

Planuojama, kad dalis renginių vyks Kaune, Druskininkuose, Trakuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Už šių susitikimų vietos pasirinkimą atsakingos juos organizuojančios ministerijos ir žinybos. Bet ne visos jos šiuo metu yra apsisprendusios dėl renginio vietos.

„Organizuojant aukščiausio lygio renginius Vilniuje išvengiama ir papildomų išlaidų, susijusių su svečių vežiojimu šalies viduje, taip pat svečių saugumo užtikrinimu.

Be to, Nacionalinė dailės galerija ir Valdovų rūmai pirmininkavimo reikmėms suteikti nekomerciniais pagrindais. „Litexpo” konferencijų centre planuojama organizuoti tik pačius didžiausius renginius, tokius kaip Informacinių ir ryšių technologijų konferencija „ITC 2013” lapkričio mėnesį.

Ekspertinio lygmens susitikimai, kuriems keliami ne tokie aukšti patalpų kokybės ir IT, vertimų įrangos reikalavimai, gali būti surengti ir kituose Lietuvos miestuose”, – sakė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai atstovė Rasa Jakilaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.