Šešėlių virš „Snoro” – kas dieną vis daugiau

Per dvejus savo veiklos metus jau du bankus suspėjęs uždaryti Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sulaukė rimtų kaltinimų – Seimo narys Algimantas Salamakinas dėl pinigų iššvaistymo kreipėsi į prokurorus, rašo „Lietuvos rytas".

Lietuvos banko valdybos pirmininkui V. Vasiliauskui gali tekti aiškintis prokurorams dėl pinigų švaistymo.<br>T.Bauro nuotrauka iš aechyvo
Lietuvos banko valdybos pirmininkui V. Vasiliauskui gali tekti aiškintis prokurorams dėl pinigų švaistymo.<br>T.Bauro nuotrauka iš aechyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

May 29, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:51 AM

„Snoro” ir Ūkio bankų veiklos sustabdymas paveikė ne tiktai Lietuvos finansų rinką, bet ir daugelio jų klientų pinigines.

Daugybė ieškovų iki šiol nekantriai laukia, kol pagaliau atgaus „Snore” įšaldytus pinigus.

Negana to, vis garsiau kalbama, kad likviduojant banką atsirado laimingųjų, kuriems pavyko atsiimti dideles pinigų sumas, nors „Snoro” veikla tuo metu buvo sustabdyta.

Tuo pat metu vis labiau pučiasi pinigų suma, atitenkanti bankroto administratoriui Neilui Cooperiui ir jo samdomiems konsultantams. Tai užkliuvo Seimo nariui A. Salamakinui.

Susikirtimas parlamente

„Banko „Snoras” likviduotojams jau sumokėta 120 mln. litų. Tai – pusantrų metų Seimo biudžetas.

Greitai išgirsime, kad turto nebėra, o jie dings iš Lietuvos.

Kreipiausi į prokuratūrą, kad būtų pradėtas tyrimas dėl pinigų iššvaistymo.

Nežinau, kokios bus tyrimo išvados, bet jus tai palies asmeniškai”, – vakar A. Salamakinas aiškino Lietuvos banko veiklos rezultatus pristačiusiam V. Vasiliauskui.

Lietuvos banko vadovas atšovė, kad dėl to nesibaimina: „Nebijau jokių ikiteisminių tyrimų. Esu įsitikinęs, kad kreditoriai tas išlaidas tikrino.

Jei kreditorių komitetas manys, kad jos nepagrįstos, banko administratorius gali būti pakeistas.”

Buvo atsiimti pinigai?

Vakar „Lietuvos ryto” televizija paskelbė ir daugiau skandalingos informacijos apie „Snoro” uždarymą.

Anot banko indėlininkų, sustabdžius banko veiklą atsirado apsukruolių, kurie nelaukė, kol valstybė grąžins draustus iki 350 tūkst. litų siekiančius indėlius, ir didžiules sumas atsiėmė iškart.

Įtariama, kad tai padaryti kai kuriems klientams galėjo padėti iš Didžiosios Britanijos atvykęs laikinasis „Snoro” bankroto administratorius Simonas Freakley.

Apie tai „Snoro” indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovui Danui Arlauskui prasitarė vienas aukščiausių valstybės pareigūnų.

D.Arlauskui pasirodė keistas toks valdininko elgesys.

Anot asociacijos vadovo, matyt, politikai patys nebesitiki, kad dėl „Snoro” bankroto bus atliktas objektyvus tyrimas, todėl ieško viešumo.

Kai kurie Seimo nariai tvirtino taip pat žinantys, kad po „Snoro” uždarymo beveik šimtas žmonių atsiėmė banke laikytus pinigus.

Tačiau parlamentarai piktinasi, kad kalbos tol ir liks kalbomis, kol Lietuvos bankas nepateiks reikalingos informacijos.

Atsitvėrė tyla

„Snoro” kreditorių komiteto pirmininkė Aurelija Mažintienė tokius įtarimus komentuoti „Lietuvos ryto” televizijai atsisakė.

O Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas tikino nieko neteisėto „Snoro” bankroto administratorių veikloje nematantis.

Beje, V. Vasiliauskui šiandien irgi teks atsakyti į gausybę klausimų Seimo Biudžeto ir finansų komitete.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.