A. Zuokas statys suolelį, kuris primins romantiškas akimirkas

Vilniečiai, ypač verslininkai raginami prisidėti prie gražios iniciatyvos - puošti miestą gėlynais, želdinti parkus, įrengti ir prižiūrėti fontanus.

"Berlin Chemie Menarini Baltic" generalinis direktorius A. Blažys (kairėje) pažadėjo pasirūpinti fontanu.<br>R. Danisevičius.
"Berlin Chemie Menarini Baltic" generalinis direktorius A. Blažys (kairėje) pažadėjo pasirūpinti fontanu.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

May 30, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:06 AM

Ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybėje pristatydamas projektą „Dovana Vilniui“ meras Artūras Zuokas žadėjo savo lėšomis pastatyti suolelį Bernardinų sode, kuris primintų romantiškas jaunystės akimirkas su tuomet dar būsima žmona Agne. „Prostamol Uno“ gamintojai įrengs fontaną, kurio stipri čiurkšlė ragins pusamžius vyrus rūpintis sveikata.

Savivaldybėje pristatytu projektu verslininkai ir eiliniai vilniečiai raginami dovanoti sostinei gerų darbų, prisidėti prie miesto gražinimo.

Tinklalapyje www.vilnius.lt siūloma 100 dovanų paketų. Dovanotojai gali būti ir juridiniai, ir fiziniai asmenys. Dovanų vertė siekia nuo 500 iki 200 tūkst. Lt.

A. Zuokas pripažino, jog prašyti dovanų verčia liesas miesto biudžetas, bet pridūrė, jog tai būtų miestiečių dovanos patiems sau. Internetu galima išsirinkti, kokią dovaną norima dovanoti sostinei.

Meras priminė, jog panašus projektas buvo vykdomas 2002-2003 metais. Tada „Aviva Lietuva“ Gedimino prospekte pasodino 112 liepaičių už 100 tūkst. Lt, „Sampo“ bankas užmokėjo už gėlynus vokiečių gatvėje.

„Ogmios“ grupė Šiaurės miestelyje įrengė fontaną, sutvarkė ir prižiūri teritoriją aplink jį.

Vaistų gamintojų įmonė „Berlin Chemie Menarini Baltic“ pažadėjo pasirūpinti vienu Vilniaus fontanų. Kurį fontaną verslininkai atgaivins – K. Sirvydo, Vašingtono skverų ar Vokiečių gatvės - turėtų pasirinkti patys vilniečiai, balsuodami internetu.

Balsuoti vilniečiai galės portale lrytas.lt.

„Nusprendėme dovanoti būtent fontaną, nes esame verslininkai ir norime pareklamuoti mūsų produktą, vaistus vyrams „Prostamol Uno“. Smarki fontano čiurkšlė vyrams primins rūpintis savo sveikata“, - aiškino bendrovės generalinis direktorius Algimantas Blažys.

Fontanui bendrovė numato skirti 50 tūkst. Lt.

A. Zuokas savo ruožtu pažadėjo už tūkstantį litų nupirkti ir pastatyti Bernardinų sode suolelį – šis parkas jam primena romantiškus pasivaikščiojimus su žmona Agne.

„Kai susipažinau su ja, daug vaikščiojome Bernardinų sodo parku ir pastebėjau, jog labai trūksta suolelių. Todėl vieną padovanosiu, kad įsimylėjėliai turėtų kur atsisėsti ir pasibučiuoti“, - kalbėjo meras.

Jis teigė, kad dovanas galima pažymėti dovanojusiojo vardu ir neatmetė, jog savo ir žmonos suolelį pažymės savo ir žmonos vardais.

„Berlin Chemie Menarini Baltic“ vadovas A. Blažys šmaikščiai patarė A. Zuokui parke statyti suolelį be atramos.

„Iš praktikos galiu pasakyti, kad ant suolelio be atramos patogiau bučiuotis“, – juokavo verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.