Birštonas meta iššūkį Druskininkams – atidaryta nauja sanatorija

Birštonas turi naują traukos objektą. Kurorte atidaryta nauja „Eglės“ sanatorija jau artimiausiu metu turėtų tapti rimta konkurente ne tik čia veikiančioms „Tulpės“ ir „Versmės“ sanatorijoms. Dalį klientų ji nuvilios ir iš Druskininkų.

Birštonas turi naują traukos objektą. Kurorte atidaryta nauja „Eglės“ sanatorija.<br>P. Mantautas
Birštonas turi naują traukos objektą. Kurorte atidaryta nauja „Eglės“ sanatorija.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 18, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:01 AM

Birštono „Eglės“ sanatorija yra šalia neseniai sutvarkyto miesto parko, ant Nemuno kranto. Sovietmečiu šioje vietoje veikė sanatorija „Spalis“, tačiau pastaruosius du dešimtmečius ji stovėjo nenaudojama.

„Eglė“ pastatyta ant atnaujintų maždaug pusšimčio metų senumo pastatų likučių. Jos išorė, kaip ir paslaugų kokybė, panaši į Druskininkuose veikiančią to paties pavadinimo sanatoriją.

Šiuo metu Birštono „Eglės“ sanatorijoje vienu metu gydytis ir ilsėtis gali 320 žmonių.

Nors pirmosiomis veiklos savaitėmis sanatorija dar negali pasigirti žmonių gausa, tačiau pirmieji lankytojai jau spėjo įvertinti moderniai įrengtus procedūrų kabinetus ir gydyklas, kuriose teikiamos kelios dešimtys sveikatinimo paslaugų.

Naujame centre veikia masažo, mineralinio vandens ir vaistažolių vonių, povandeninio masažo, fizioterapijos, kineziterapijos, ergoterapijos, baltojo purvo procedūrų kabinetai.

Šešių aukštų pastate, ant kurio stogo įkurta terasa, įrengti 6 liukso klasės apartamentai, 142 dviviečiai, 68 vienviečiai kambariai.

Sanatorijoje taip yra 5 triviečiai kambariai skirti žmonių su negalia reabilitacijai.

Nors sanatorijoje įrengti kambariai, ypač dviviečiai, nėra dideli, tačiau jaukūs. Iš vienų atsiveria vaizdas į parką, iš kitų — į Nemuną.

Žmonėms, turintiems ligonių kasų siutimą, apgyvendinimas ir sveikatinimo paslaugos nekainuoja. Pageidaujantiems pailsėti ir pasimėgauti procedūromis be siuntimo, už paslaugas tenka sumokėti.

Vienvietis kambarys žmogui per parą šiuo metu kainuoja 169 litus. Liepą ir rugpjūtį kaina jo pakils 19 litų. Gyvenimas dviviečiame kambaryje birželį kainuoja 149 litus, apsistojus sezono metu už gyvenimą teks pakloti 16 litų daugiau.

Liukso klasės apartamentai kainuoja 195 litus, vasarai įpusėjus kaina sieks 215 litų.

Į šią sumą įskaičiuotos ne tik apgyvendinimo paslaugos, bet ir gydytojo konsultacija, 5 gydomosios procedūros ir maitinimas 3 kartus per dieną.

Galima sakyti, jog Birštono „Eglė“ turi net šiokių tokių pranašumų prieš Druskininkų „Eglę“, nes yra modernesnė, o ilsėtis ir gydytis čia pigiau. „Mūsų planas iš pažiūros paprastas — norime, kad atvykę į „Eglės“ sanatoriją Birštone žmonės gautų tokio pat lygio paslaugas, kaip ir „Eglės“ sanatorijoje Druskininkuose.

Birštonas mažesnis už Druskininkus, o tai daliai žmonių yra svarbus privalumas. Be to, Birštonas yra arčiau Kauno, kurio gyventojai sudaro didžiąją dalį kurortų svečių dalį“, — sakė „Eglės“ sanatorijos direktorius medicinai Arvydas Balčius.

Pirmojo sanatorijos korpuso atidarymas — tik pirmasis rekonstrukcijos etapas, į kurį investuota apie 30 milijonų litų. Po metų planuojama atidaryti dar vieną iš pagrindų atnaujintą korpusą, kuriame įsikurs konferencijų centras ir nauja valgykla. Čia bus ir gyvenamųjų kambarių — papildomai atsiras dar apie 150 vietų.

Baigus trečiąjį etapą, iki 2016 metų pabaigos, bus rekonstruotas ir trečiasis korpusas, kuriame veiks naujos gydyklos, baseinai, bus teikiamos įvairios sanatorinio gydymo ir poilsio paslaugos.

Kol bus įrengtas baseinas, Birštono „Eglės“ klientai naudosis netoliese esančios „Tulpės“ sanatorijos vandens zona. „Eglės“ sanatorijos rinkodaros direktorius Edgaras Briedys tvirtino, jog įgyvendinus visą projektą, Birštono „Eglės“ sanatorija galės vienu metu priimti 700 žmonių — daugiau negu visos kitos Birštono sveikatinimo įstaigos šiuo metu.

Be to, sanatorija taps bene didžiausiu darbdaviu mieste: iš viso čia bus įdarbinta apie 300 įvairių sričių specialistų.

Pabaigus darbus Birštone, abi „Eglės“ sanatorijos — Birštone ir Druskininkuose — galės vienu metu priimti 2 tūkst. žmonių.

Šiose dviejose sanatorijose bus maždaug penktadalis visų sanatorinio gydymo ir poilsio vietų, kurias gali pasiūlyti Lietuva.

Užėmę solidžią poziciją rinkoje sanatorijos atstovai siekia pritraukti kuo daugiau klientų iš užsienio, ypač Rusijos, Lenkijos, Vokietijos.

„Kelionių organizatoriams, pavyzdžiui, Maskvoje, be abejo patrauklesnis tas partneris, kuris gali pasiūlyti iš karto du tūkstančius vietų. Rusų verslininkų požiūriu, ne visada verta pradėti derybas su pavienėmis sanatorijomis, turinčiomis kelis šimtus lovų, nes jos negali užtikrinti pakankamo atvykstančių žmonių srauto“, — sakė E. Briedys.

Birštono turizmo informacijos centro vyresnioji specialistė turizmui, laikinai einanti direktorės pareigas, Rūta Kapačinskaitė pabrėžė, kad „Eglės“ sanatorijos įkurdinimas Birštone — svarbus projektas miestui.

„Tai vadinčiau tiesiogine investicija į miesto plėtrą. Neabejoju, kad nauja sanatorija privilios į Birštoną daugiau žmonių, o tuo pačiu skatins įvairius su turizmu susijusius verslus, nuo transporto iki maitinimo. Nereikia pamiršti, kad ir pačioje sanatorijoje bus sukurta daug darbo vietų“, — sakė R. Kapačinskaitė.

Jos teigimu, Birštono niekas nesirengia paversti antrąja Palanga. Atvirkščiai, čia žmonės gali atvažiuoti ieškodami ramybės ir sąlyčio su gamta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.