Didžiausi laivai Klaipėdos uosto jau nepalieka pustuščiai

Išgilinus Klaipėdos uosto akvatoriją čia jau kraunami didžiausio tonažo laivai. Savaitgalį iš uosto išplaukė geležies rūdos krovinį gabenantis 225 m ilgio laivas „Marina“. Jis pakrautas prie „Jūrų krovinių kompanijos KLASCO naudojamų krantinių. Iki šiol Klaipėdos uostą tokio dydžio laivai palikdavo nepilnai pakrauti – pasiekti maksimalią grimzlę trukdė per mažas gylis prie krantinių. Šias rekonstravus ir iškasus tonas grunto, priimti krovinį tapo patogiau ir saugiau. Uosto direkcijos vadovai džiaugiasi, kad investuoti milijonai jau duoda grąžos.

Geležies rūdą gabenantis "Postpanamax" tipo laivas "Marina" - pirmasis, Klaipėdos uostą palikęs maksimaliai pakrautas.<br>E. Petkutė
Geležies rūdą gabenantis "Postpanamax" tipo laivas "Marina" - pirmasis, Klaipėdos uostą palikęs maksimaliai pakrautas.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 1, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:10 AM

Iš Klaipėdos uosto laivas „Marina“ išgabeno 68,3 tūkst. tonų geležies rūdos. Maksimali šio „Postpanamax“ tipo laivo grimzlė siekia 13,84 m. Atsižvelgus į esamas hidrologines, meteorologines ir navigacines sąlygas laivas buvo pakrautas iki 13,35 m grimzlės. Tam, kad pavyktų pakrauti tokį kiekį krovinio, prie šį pavasarį rekonstruotų 8 ir 9 krantinių buvo gilinama ir akvatorija. Darbai užbaigti birželio 21 dieną.

Krantinių rekonstrukciją Uosto direkcijos užsakymu atliko Vokietijos bendrovė „Josef Mobius Bau-Aktiengesellschaft“. Projekto vertė – 24 mln. litų. Abiejų krantinių bendras ilgis siekia 255 m.

„Šis pavyzdys įrodo, kad laiku užbaigtas ir naudoti perduotas objektas garantuoja efektyvią uosto veiklą, stiprina jo konkurencingumą, užtikrina krovinių srautų didėjimą. Tuo pačiu tai puikus Uosto direkcijos ir uosto kompanijos bendradarbiavimo pavyzdys“, - teigė Klaipėdos uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža vylėsi, jog greitai prie kompanijos naudojamų krantinių bus galima krauti „Postpanamax“ laivus, kurių grimzlė siekia 13,9 m.

„Galimybė į laivus sutalpinti didesnį krovinių kiekį sudaro sąlygas mūsų kompanijai didinti apyvartą ir gauti daugiau pajamų. Taip sukuriame daugiau darbo visai transporto grandinei ir Lietuvos valstybei“, - džiaugėsi A. Pauža.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.