Neramumai Egipte lietuvių turistų negąsdina

Nors Užsienio reikalų ministerija nerekomenduoja šiuo metu vykti į pilietinių neramumų apimtą Egiptą, Hurgados kurorte poilsiaujantys lietuviai saugūs ir savo atostogų planų nekeičia. Šitaip tikina Lietuvos kelionių rengėjai. Jau ne vienus metus vasarą keliones į Hurgadą rengiančios Lietuvos turizmo įmonės keitė tik savo siūlomas ekskursijas – kurį laiką nerengė išvykų į sostinę Kairą ir Luksorą.

Politinis perversmas Egipte sutrikdė lietuvių poilsiautojų planus aplankyti Kairą ir pamatyti piramides.<br>A. Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Politinis perversmas Egipte sutrikdė lietuvių poilsiautojų planus aplankyti Kairą ir pamatyti piramides.<br>A. Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-07-04 12:47, atnaujinta 2018-03-04 22:55

Šiuo metu su vien su „Novaturu“ Hurgadoje ilsisi 86 turistai. Pirmadienį ketina išvykti 88 turistai.

Hurgadoje ilsisi ir 90 „Tez Tour“ klientų. Pirmadienį, liepos 8 dieną, juos pakeis 90 atvykstančių poilsiautojų iš Lietuvos.

„Šiuo metu tik į Kairą nevykdoma ekskursija. Kadangi kariuomenė įvedė valdymą ir padėtis stabilizuojasi, nuo šiandien atnaujinamos ekskursijos į Luksorą. Be šių ekskursijų, galima rinktis atradimų safarį, ekskursiją į dykumą, pasimėgauti povandeniniu pasauliu ir kelione povandeniniu laivu, nuvykti į „Rojaus salą“ Raudonojoje jūroje“, - aiškino „Novaturo“ atstovė Ieva Dorelaitienė.

Ji patikino, kad padėtį stebi ir jei situacija keistųsi, spręstų, kaip elgtis toliau.

„Neramumų Egipte kyla nebe pirmą kartą. O poilsio zonose tikrai ramu, kasdien bendraujame su savo partneriais Egipte ir gidais“, - sakė I. Dorelaitienė.

„Vasaros sezonu skraidiname tik į Hurgados kurortą.

Pageidavimų atidėti suplanuotas keliones į Egiptą nesulaukėme, toliau vykdome suplanuotą skrydžių programą į šią šalį“, - aiškino „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

Ji sakė, kad kelionių rengėjas nuolat palaiko ryšį su Lietuvos užsienio ministerija.

„Esame suinteresuoti visiška savo klientų gerove ir saugumu. Nuolat palaikome ryšį su Egipto kurortuose veikiančiomis „Tez Tour“ atstovybėmis. Jose turistams suteikiama visa reikalinga informacija. Atstovybės Egipte patvirtina, kad turistų pamėgtuose kurortuose yra ramu ir saugu. Tačiau šiuo metu yra laikinai sustabdytos ekskursijos į Kairą“, - kalbėjo I. Aukštuolytė.

Trečiadienio vakarą Egipto kariuomenės vadovas generolas Abdulas Fattah al-Sisi krizės varginamai tūkstantinei egiptiečių miniai per televiziją pranešė, kad Egipte stabdoma konstitucija ir įvedama laikinoji technokratų vyriausybė. Ji valdys iki naujų prezidento rinkimų. Konstitucinio Teismo vyriausiasis teisėjas perims prezidentines galias. Adly Mansour laikinuoju prezidentu bus prisaikdintas ketvirtadienį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.