Įdomiausi Lietuvoje siūlomi darbai – nuo vagonų valytojo iki „saldžiojo liokajaus“

Vasarą tūkstančiai jaunų žmonių pradeda ieškoti darbo – moksleiviams ir studentams tai proga papildomai užsidirbti, o studijas baigę jaunuoliai pradeda ieškoti savo pirmojo darbo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jul 5, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:13 PM

Be įprasto padavėjo, sandėlininko ar padėjėjo statybose darbo, galima rasti ir gerokai egzotiškesnių skelbimų.

Ir tai – ne vien erotika dvelkiantys „web modelio“ skelbimai ar „drąsių merginų darbui užsienyje“ paieškos. Pasirodo, geriau paieškojus, Lietuvoje savo karjeros aukštumų galima siekti ir visiškai neįprastu būdu.

Naujienų portalas lrytas.lt aplankė kelis populiariausius šalies darbo skelbimų portalus ir pateikia neįprastus darbo pasiūlymus, kuriuos galima rasti, panorus įsidarbinti vasarą.

Saldusis liokajus – skelbimas gundo antrašte „Tapk mūsų saldžiuoju liokaju“ ir grupės raumeningų vyrukų nuotrauka. Skelbime rašoma: „Prisijunk prie mūsų komandos ir tapk vienu iš saldžiųjų! Tai darbas promo renginiuose, įmonių vakarėliuose, gimtadieniuose, mergvakariuose.“

Patikinama, kad striptizo šokti nereikės – užteks pasitikėjimo savimi ir iškalbos. Tiesa, kandidatų prašoma atsiųsti savo profilio ir apnuoginto liemens fotografijas. Darbo užmokestis valandinis, tačiau skelbime neatskleidžiamas.

Vagonų valytojas – tiems, kuriems ne prie širdies saldybės, siūlomas gerokai vyriškesnis darbas Klaipėdoje. Atsakingi darbuotojai turės valyti vagonus po skaldos iškrovimo uostamiestyje. Kandidatų fotografijų neprašoma – o ir kam reikia, kai aišku, kad po pusdienio tokio darbo visi darbuotojai bus vienodai juodi. Užmokestis skelbime neatskleidžiamas.

Kaljanų kūrikas – Palangoje siūlomas darbas žmonėms, gerai susipažinusiems su vandens pypkių paslaptimis. Už 2 tūkst. litų per mėnesį siūlomas paprastas darbas – paruošti rūkymui ir ant svečių stalo atnešti vandens pypkę.

Majakų dėjikas“ – Kaune dirbantis tinkuotojų kolektyvas paskelbė, kad ieško „majakų dėjiko“. Kokia veikla užsiima minėtos profesijos atstovas, redakcijoje spėlioti nedrįsome ir nutarėme, kad žargonu pavadinta specialybė veikia kaip puikus filtras – į kolektyvą kreipsis tik su žargonu susipažinę žmonės, turintys reikiamos patirties. Atlyginimas neatskleidžiamas.

Tvoros dažytojas – skamba kaip įprastas darbas, tačiau verta atkreipti dėmesį į skelbime pavartotą vienaskaitą. Reikia nudažyti tik vieną tvorą – greičiausia skelbimą įdėjęs žmogus prarado viltį į pagalbą prisikviesti gimines ar pažįstamus, tad nusprendė kreiptis į interneto geradarius. Darbas siūlomas Klaipėdoje, užmokestis – 100 litų.

Tešlos kočiotojas – kaip ir daugumoje tokio pobūdžio skelbimų, darbo užmokesčio darbdavys neatskleidžia. Tačiau pažada, kad apmokys kočioti ir minkyti tešlą. Ar ši karjera turi perspektyvų, nežinia, tačiau tvirti pirštai turėtų tikrai praversti.

Šašlykinės verslo partneris – pasirodo, skelbimų portaluose galima ne tik ieškoti darbo, bet ir tapti rimtu verslininku. Skelbime prašoma investuoti į būsimą šašlykinę 20 tūkst. litų. Už šią investiciją būsimam partneriui siūloma 20 proc. metinio pelno penkerius metus. Planas ambicingas, bet gali pavykti praturtinti ir investuotoją.

Laisvalaikio praleidėja – šis darbo skelbimas vilioja nurodytu neįprastai dideliu užmokesčiu – 5 tūkst. litų per mėnesį. Deja, atvertus skelbimą paaiškėjo, kad „merginai, studentei, moteriai“ siūloma alga bus sutartinė, o 5 tūkst. paminėti tiesiog šiaip sau.

Kandidatės šiam neįprastam darbui su jo skelbėju dėl atlygio turės susitarti pačios. Darbo pobūdis – įdomus laisvalaikio leidimas kartu – ėjimas į kiną, kavinę. Pabrėžiama, kad seksualinių paslaugų nebus prašoma.

Kurį iš šių neįprastų darbo pasiūlymų pasirinktumėte? O gal dirbote dar neįprastesnį darbą? Papasakokite savo istoriją! Susisiekite su lrytas.lt redakcija verslas@lrytas.lt

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.