Stadionas Naujojoje Vilnioje kaitina nesportines aistras

Psichiatrijos ligoninės ir vaikų futbolo klubo vadovai ne juokais kibo vieni kitiems į atlapus, nes taikiai negali susitarti, koks sporto aikštynas turėtų būti įrengtas šalia ligoninės.

Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės vadovai šio stadiono vietoje ketina įrengti teniso aikštynus.<br>M.Kulbio nuotr.
Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės vadovai šio stadiono vietoje ketina įrengti teniso aikštynus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

Jul 6, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:23 PM

Vaikų futbolo klubas „Granitas” jau beveik dešimtmetį naudojasi aikštynu šalia Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) Naujojoje Vilnioje. Tačiau šios gydymo įstaigos vadovui Valentinui Mačiuliui patinka tenisas.

Futbolo stadionas įrengtas ligoninės teritorijoje.

Panaudos sutartis baigėsi dar 2011 metais, rašo  „Lietuvos ryto" priedas  „Sostinė”.

Nuo to laiko tarp ligoninės ir klubo verda ginčai. V.Mačiulis siekia, kad jaunieji futbolininkai kuo greičiau paliktų aikštyną. O „Granito” prezidentas Konstantinas Aleksandrovičius dar nepraranda vilties, kad pavyks išsaugoti stadioną.

Bijo atsidurti kalėjime

„Sutartis seniai nebegalioja. Tegul jie palieka teritoriją, nes mes turime kitų planų. Statysime teniso aikštynus.

Juose žaistų ir darbuotojai, ir ligoniai, ir Naujosios Vilnios bendruomenė”, – savo planus dėstė V.Mačiulis.

Ligoninės vadovas kategoriškai nesutinka pratęsti panaudos sutarties.

Be to, jis kaltina futbolo klubo vadovybę savavališkomis statybomis.

„Buvome susitarę, kad klubas tik laikinai naudosis aikštynu, o ne įsikurs jame.

Klubas, nė nepasitaręs su mumis, pasistatė namuką, jame savavališkai įrengė dušą, įvedė elektrą. O atsakomybė už tai tenka man.

Jeigu, neduok Dieve, vaikams atsitiktų kokia nelaimė, į kalėjimą turėčiau sėsti aš”, – piktinosi V.Mačiulis.

Paklaustas, kada planuoja įrengti teniso aikštynus, psichiatrijos ligoninės vadovas ėmė juokauti: „Tai – vizija. O aš šio žodžio labai nemėgstu, nes jis prilygsta haliucinacijai.

Tačiau per artimiausius penkerius metus aikštynai tikrai atsiras.”

Ėmė ieškoti užtarėjų

Ligoninės planams pritaria ir jos steigėja Sveikatos apsaugos ministerija.

„Granito” klubui vadovaujantis K.Aleksandrovičius ne kartą kreipėsi į ministeriją, kad ji tarpininkautų išsaugant futbolo stadioną.

Tačiau iš ministerijos gaudavo vienodus atsakymus: „Tarkitės su ligonine, kuriai priklauso stadiono teritorija.”

„Granito” vadovas bandė ieškoti užtarėjų ir Naujosios Vilnios bendruomenėje, įvairiose šiame Vilniaus priemiestyje veikiančiose institucijose, kreipėsi į sporto šulus.

Buvo surinkta daugiau nei trys šimtai Naujosios Vilnios ir Vilniaus gyventojų parašų, „Granitą” parėmė buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, dabartinis jos generalinis direktorius Edvinas Eimontas, Naujosios Vilnios mokymo įstaigų, seniūnijos ir net Vilniaus 4-ojo policijos komisariato vadovai.

Tačiau toks palaikymas „Granitui” niekuo nepadėjo.

„Dar kartą primename, kad nedelsdami privalote atlaisvinti naudojamą žemę ir nusikelti savavališką statinį arba šiuos veiksmus jūsų sąskaita pagal teismo sprendimą atliks RVPL”, – tvirtinama paskutiniame ligoninės rašte, adresuotame klubo vadovams.

Pinigai nueis vėjais?

„Jeigu teks atsisveikinti su stadionu Naujojoje Vilnioje, klubo nebeliks. Daugiau nei dviem šimtams vaikų teks ieškotis kito klubo, o mes būsime priversti bankrutuoti”, – skundėsi K.Aleksandrovičius.

Jis tikino, kad per dešimt metų į klubo stadioną rėmėjai investavo apie 600 tūkst. litų. Pastatas, kuriame įrengti persirengimo kambariai ir įsikūrusi klubo administracija, atsiėjo dar maždaug 100 tūkst. litų.

„Jei vaikai nori lankyti „Granito” klubą, tegul jam žemės skiria miesto valdžia, o mes savo žeme norime naudotis taip, kaip, manome, būtų tinkamiausia”, – tvirtino V.Mačiulis.

700

Maždaug tiek tūkstančių litų investuota į Naujojoje Vilnioje esantį futbolo stadioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.