„Wizz Air“ tiesiogiai iš Vilniaus skraidins į Tel Avivą

Naujoji „Wizz Air“ kryptis iš Vilniaus – į Izraelį. Į Tel Avivą vengrų žemų sąnaudų bendrovė skraidins du kartus per savaitę – trečiadienį ir sekmadienį.

Naujoji „Wizz Air“ kryptis iš Vilniaus – į Izraelį.<br>V. Balkūnas
Naujoji „Wizz Air“ kryptis iš Vilniaus – į Izraelį.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 9, 2013, 12:12 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:24 PM

Kaip sakė korporatyvinės komunikacijos vadovė Tamara Mshvenieradze, šitaip ketinama plėtoti kultūrinius ir verslo ryšius tarp Lietuvos ir Izraelio.

Tel Avivą „Wizz Air“ pristato kaip miestą, kuris niekada nemiega.

Skrydžius į Tel Avivą „Wizz Air“ pradės spalio 27 dieną.

Skrydžio į vieną pusę bilieto kaina (įskaitant visus mokesčius) prasidės nuo 49,99 euro (170 Lt). Skrydžio trukmė - 3 val. 50 min. Prekybą bilietais "Wizz Air" ketina pradėti antradienį.

Tai ne vienintelis „Wizz Air“ planas susieti oro keliu Lietuvą ir ne Europos Sąjungos šalis. T. Mshvenieradze patvirtino, kad "Wizz Air" rimtai planuoja skrydžius iš Vilniaus į Dubajų.

Gegužės pabaigoje susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius Vengrijoje registruotai įmonei suteikė paskirtojo oro vežėjo statusą ir leido vykdyti reguliarų oro susisiekimą maršrutu Vilnius–Dubajus.

Paraišką gauti tokį statusą, suteikiantį kompanijai galimybę skraidyti iš Lietuvos į Europos Sąjungai ar Europos ekonominei erdvei nepriklausančią valstybę, „Wizz Air“ Susisiekimo ministerijai pateikė šių metų kovą.

Šiuo metu į Dubajų ji skraido iš Vengrijos, Ukrainos, Rumunijos ir Bulgarijos sostinių.

„Wizz Air“ skraidina 45 „Airbus A320“ tipo orlaiviais.

Pastaruoju metu „Wizz Air“ ieškodama naujų rinkų aktyviai ieško galimybių skraidyti į Rytų Europos ir Artimųjų Rytų, Azijos ir Šiaurės Afrikos miestus.

Su „Wizz Air“ iš Europos galima pasiekti Gruziją, Turkiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Azerbaidžaną.

Panašu, kad vengrų žemų sąnaudų bendrovė „Wizz Air“ užsimojo sujungti oro keliu Europą ir Rusiją. Ji planuoja šių metų spalį iš Kijevo skraidinti keleivius į Maskvą ir Sankt Peterburgą. Kijevą su šiuo oro vežėju nuo liepos bus galima pasiekti per Vilnių, taip pat vengrai į Ukrainos sostinę skraidina iš Bukarešto ar Sofijos. Kaip praneša Rusijos spauda, kol kas dėl skrydžių į Rusiją deramasi su šios valstybės aviacijos priežiūros tarnybomis, tačiau viliamasi, kad vengrai Rusijoje startuos 2013-ųjų rudenį.

2012-aisiais „Wizz Air” skraidino 12 mln. keleivių. Oro bendrovė turi 17 bazių 9 šalyse. Šiemet „Wizz Air“ tikisi pervežti 13,5 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.