Palangos biudžetą papildė rekordinė rinkliava už reklamą

Už nelegalią viešosiose vietose kabančią reklamą verslininkus bausti pradėjęs Palangos savivaldybėje įsteigtas Viešosios tvarkos skyrius kurorto biudžetą papildė rekordine suma.

Palangos prieigose kabojusi „Maxima” prekybos tinklo reklama dingo, kai savivaldybė už ją pareikalavo pusseptinto tūkstančio litų per metus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangos prieigose kabojusi „Maxima” prekybos tinklo reklama dingo, kai savivaldybė už ją pareikalavo pusseptinto tūkstančio litų per metus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 15, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:26 AM

Šių metų miesto biudžete 150 tūkst. litų pajamų už reklamą viešosiose vietose surinkti ketinusi Palangos savivaldybė jau po pirmojo pusmečio planą yra viršijusi beveik 10 tūkst. litų.

Palyginkime – užpraeitais metais Palanga už reklamą gavo vos 44,3 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas”.

Už reklamą gaunamos biudžeto pajamos pastebimai ūgtelėjo po to, kai viešosiose vietose savo prekes ar paslaugas reklamuojančias iškabas ėmėsi kontroliuoti Viešosios tvarkos skyrius.

Jau pernai iš reklamos savivaldybė sulaukė dvigubai daugiau pajamų, o dar 68 tūkst. litų iš įmonių buvo išieškota už ankstesnius metus.

Mieste kabančią informaciją pradėję fiksuoti savivaldybės tvarkdariai pastebėjo, kad daugelis viešosiose vietose esančių reklamų yra įrengtos nelegaliai, o įmonės savivaldybei už jas nemokėjo metų metais.

Pradėjus grasinti 500 litų baudomis, nemažai verslininkų savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriuje suskubo įsigyti leidimus įrengti išorinę reklamą, už kuriuos miesto biudžetui sumokėjo vietinę rinkliavą.

Šiais metais savivaldybė reklamai įrengti jau yra išdavusi 55 leidimus.

Nemažai verslininkų mokėti nepanoro ir savo reklamas nusikabino.

Pavyzdžiui, miesto prieigose „Maxima” prekybos tinklo parduotuvę Palangoje reklamavusi iškaba buvo nuimta sužinojus, kad už ją per metus teks mokėti apie 6,5 tūkst. litų.

Bet kai kurie verslininkai nustatytos tvarkos bando nepaisyti. Šiemet Viešosios tvarkos skyrius beveik 20 verslininkų yra skyręs 250 litų baudas.

Penkių įmonių vadovų nepamokė ir pirmosios baudos.

Dėl jų nenuimtos savavališkos reklamos savivaldybė kreipėsi į teismą ir jis pažeidėjams paskyrė iki tūkstančio litų siekiančias baudas.

Rinkliava sumažėjo

* Nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio Palangos miesto taryba sumažino viešosios reklamos įkainius.

* Dabar už Vytauto gatvėje ir jūros link bei paplūdimyje įrengtų reklamos iškabų ar užrašų kvadratinį metrą savivaldybei per parą reikia mokėti po 2 litus.

* Visoje likusioje Palangos dalyje bei Šventojoje vietinė rinkliava už reklamos kvadratinį metrą per parą siekia po 1 litą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.