Vengrija siūlo uždaryti šalyje esantį TVF biurą

Ilgai trukę ginčai tarp Vengrijos ir Tarptautinio valiutų fondo (TVF) kulminaciją pasiekė pirmadienį, kai šalies centrinio banko vadovas Gyorgy Matolcsy pasiūlė uždaryti Vengrijoje esantį TVF biurą, nes „jo daugiau nebereikia“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-16 16:06, atnaujinta 2018-03-03 00:12

TVF vadovė Christine Lagarde apie tai sužinojo iš G. Matolcsy parašyto laiško, kuriame buvo teigiama, kad biuro neverta toliau laikyti atidaryto, rašo spiegel.de.

TVF biuras Budapešte paskelbė pranešimą, kuriame sakoma, kad Ch. Lagarde gavo G. Matolcsy laišką ir kad fondo atstovė Vengrijoje Iryna Ivašenko neturėtų būti pakeista, rugpjūtį pasibaigus jos kadencijai.

Vengrijai dar lieka grąžinti apie 2,2 mlrd. eurų (7,6 mlrd. litų) iš 20 mlrd. eurų (69,1 mlrd. litų) paskolos, kurią TVF šaliai suteikė 2008 metais.

Vengrijos santykiai su TVF ir kitomis tarptautinėmis institucijomis buvo įtempti nuo 2010 metų, kai į valdžią atėjo dešinioji ministro pirmininko Viktoro Orbano vadovaujama vyriausybė. V. Orbanas net buvo palyginęs ES kišimąsi į valstybės valdymą su Sovietų Sąjungos naudotais metodais.

TVF turi biurus 84 šalyse. Ši organizacija dažniausiai uždaro savo biurus šalyse tuomet, kai jos grąžina savo turimas skolas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.