„Bank of Cyprus“ bus padalintas į du atskirus bankus

Kipro vyriausybė derybose su tarptautiniais kreditoriais susitarė dėl Kipro centrinio banko padalijimo į komercinį ir nekilnojamojo turto banką. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:32 PM

Pirmasis bankas veiks kaip įprasta finansinė institucija, o antrajam bus suteikti 22 dideli žemės plėtros projektai ir įmonių, kurios negali grąžinti savo paskolų, įsiskolinimai. Europos Komisija, Tarptautinis valiutos fondas ir Europos centrinis bankas laukia iš Kipro vyriausybės pasiūlymų, kaip „Bank of Cyprus“ aktyvai bus padalinti tarp dviejų naujų bankų ir kitų tikslesnių sutarties detalių.

Dabartinis laikinasis banko direktorius Christosas Sorotosas susitikimo su tarptautiniais kreditoriais išvakarėse pranešė, kad bankas turi būti pertvarkytas iki rugsėjo 30 d. Šiuo metu taip pat laukiama audito įmonės KPMG ataskaitos, kurią išanalizavus bus nuspręsta, kaip ir kada bus nurašyti neapdrausti indėliai.

Du pagrindiniai Kipro bankai - „Bank of Cyprus“ ir „Laiki“ - pertvarkomi jau nuo kovo mėnesio, saloje kilus finansų krizei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.