Centrinio Anglijos banko politikos keitimas savo tikslo nepasiekė

Daugiau nei trečdalis britų tikisi, kad centrinis Anglijos bankas padidins bazinę palūkanų normą per ateinančius 12 mėnesių, vadinasi, centrinio banko pranešimas dėl būsimos finansų politikos nepasiekė didelės gyventojų dalies. Šį mėnesį bankas paliko savo politiką nepakitusią, tačiau investuotojus įspėjo, kad nesiruošia griežtinti politikos ateinančiais metais. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Finansinės banko politikos komitetas praneša, kad ketina dėl veiksmų diskutuoti iki rugpjūčio 7 d., kai bus paviešintos šalies ūkio ir infliacijos prognozės.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Finansinės banko politikos komitetas praneša, kad ketina dėl veiksmų diskutuoti iki rugpjūčio 7 d., kai bus paviešintos šalies ūkio ir infliacijos prognozės.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:24 PM

Duomenų analizės įmonė „Markit“ teigia, kad iš 1500 apklaustų britų 35 proc. tikisi, jog bankas per ateinančius metus padidins bazinę palūkanų normą nuo dabartinių 0,5 proc. Jeigu vartotojai tikėsis, kad ateityje palūkanų normos didės, jie dabar stengsis taupyti ir leisti mažiau, kad vėliau gautų daugiau palūkanų.

Kitų šalių centriniai bankai, įskaitant JAV federalinį atsargų banką, perspėjo vartotojus, kad nedidins palūkanų, kol šalies ekonominė perspektyva nepagerės. Analitikų teigimu, vartotojus aiškiau įspėti dėl ketinimų turi ir centrinis Anglijos bankas.

Finansinės banko politikos komitetas praneša, kad ketina dėl veiksmų diskutuoti iki rugpjūčio 7 d., kai bus paviešintos šalies ūkio ir infliacijos prognozės. Vėliau bankas pateiks ir galutinį sprendimą dėl finansų politikos krypties.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.