G-20 grupė palaiko planus mažinti išsisukinėjimą nuo mokesčių

G-20 šalių grupės finansų ministrai oficialiai palaiko planus kovoti su tarptautinių įmonių mokesčių vengimu. Toks nutarimas palaiko ir anksčiau aptartą automatinį keitimąsi informacija tarp šalių. Be to, palaikomas ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) siekis sustabdyti įmonių veiklą, kuria šios gautą pelną perkelia į užsienį ir taip išvengia mokesčių atskirose valstybėse. Apie tai praneša BBC.

Didžiosios Britanijos finansų ministras G. Osborne'as pareiškė, kad toks nutarimas yra „svarbus žingsnis link bendros pasaulinės skaidrios mokesčių sistemos“.<br>„Reuters”
Didžiosios Britanijos finansų ministras G. Osborne'as pareiškė, kad toks nutarimas yra „svarbus žingsnis link bendros pasaulinės skaidrios mokesčių sistemos“.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-22 10:19, atnaujinta 2018-03-02 20:36

Didžiosios Britanijos finansų ministras George'as Osborne'as po dviejų dienų posėdžių Maskvoje pareiškė, kad toks nutarimas yra „svarbus žingsnis link bendros pasaulinės skaidrios mokesčių sistemos, kuri atitinka šiuolaikinės ekonomikos tikslus“.

Praėjusį mėnesį ir G-8 grupės narės susitarė „kovoti su mokesčių vengimu“, be to, Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, JAV ir Australija dalyvauja bandomojoje schemoje, pagal kurią dalyvaujančios šalys tarpusavyje keičiasi informacija.

EBPO teigimu, dabartinės mokesčių sistemos nuostatos, dalis kurių buvo priimtos dar 1920 metais, siekė išvengti „dvigubo apmokestinimo“ toms įmonėms, kurios pelną gauna daugiau nei vienoje šalyje. Dabar ši sistema naudojama „išvengti dvigubo apmokestinimo“. Dėl šios priežasties nuostatų rinkinį nuspręsta pildyti ir keisti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.