Lietuva atsidūrė Kinijos ir ES ekonominio mūšio priešakinėse linijose

Derėdamasis su Europos Sąjunga (ES)

Planuojama, kad 2015 metais Lietuvos fotovoltų pramonės gamybos apimtis sieks 415 mln. litų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Planuojama, kad 2015 metais Lietuvos fotovoltų pramonės gamybos apimtis sieks 415 mln. litų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-07-22 12:03, atnaujinta 2018-03-02 20:32

Kinija reaguodama į Europos Sąjungos (ES) įvestus laikinus antidempingo muitus gali smogti ES eksportui į Kiniją. (...) Kadangi skolų krizės ištikta ES ekonomika yra labai priklausoma nuo kiniško kapitalo investicijų ir prekių eksporto į Kiniją, vyriausybė galėtų sulaikyti planuojamas investicijas ir atšaukti kai kurių prekių užsakymus. Arba gali taikyti atsakomąsias priemones Prancūzijai, Italijai, Lietuvai ir Portugalijai, kurios balsavo už ES sprendimą muitais apmokestinti kiniškas saulės baterijas“, - rašoma dienraštyje „China Daily“.

Lietuvos paramą EK iniciatyvai įvesti laikinuosius apsaugos muitus kinų gamybos fotovoltų moduliams Užsienio reikalų ministerija oficialiai aiškina Lietuvos planais ES rinkoje konkuruoti siūlant panašią produkciją. Planuojama, kad 2015 metais Lietuvos fotovoltų pramonės gamybos apimtis sieks 415 mln. litų, arba bus dvigubai didesnės už dabartinio Lietuvos eksporto į Kiniją lygį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.