Kipre paskelbta mokesčių amnestija

Kipro ministrų kabinetas paviešino sprendimą paskelbti mokesčių amnestiją. Jos terminas truks iki 2013 m. gruodžio 31 dienos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-23 16:30, atnaujinta 2018-03-02 16:25

Įstatymo projektą dėl mokesčių amnestijos planuojama pateikti parlamentui svarstyti per dvi artimiausias savaites, sakė oficialus vyriausybės atstovas Christos Stylianides.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į „finansinę krizę ir siekiant pritraukti investicijų ir padidinti likvidumą“, rašo Kipro žiniasklaida

Amnestija netaps „atleidimu nuo nuodėmių“ visiems be išimties, „vyriausybė labai jautriai reaguoja į vengimą mokėti mokesčius, todėl amnestija gali būti taikoma vadovaujantis tam tikrais kriterijais“, - pastebėjo Ch. Stilianides.

Nuo pajamų mokesčių bus atleidžiami tie asmenys, kurie grąžina į Kiprą lėšas investicijų forma - įsigydami valstybines obligacijas, padengdami dideles skolas bankams ir valstybei, taip pat pervesdami lėšas į depozitines sąskaitas su ne mažesniu kaip penkerių metų terminu.

Birželį Kipro gyventojams buvo pasiūlyta 10 proc. nuolaida nekilnojamojo turto mokesčiui. Ji bus taikoma kiekvienam, kas sumokės metinį nekilnojamojo turto mokestį už 2013 metus iki rugpjūčio 31 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.