Rusijos paštas ims teikti finansines paslaugas

Rusijos paštas ketina gauti banko licenziją, kad galėtų vykdyti pinigines perlaidas ir teikti nedidelės apimties kreditus. Reikiamų dokumentų institucija kreipsis, jei po kelių mėnesių vyriausybė patvirtins tokius planus. Licenziją paštas tikisi gauti ne vėliau kaip per kelis ateinančius metus, praneša „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-23 11:49, atnaujinta 2018-03-02 19:49

Tai pirmas svarbus naujosios pašto vadovybės sprendimas. Vadovybė pašte keitėsi 2013 m. pavasarį, kilus skandalui dėl laiku nepristatomų pašto siuntinių. Apie galimą finansinių paslaugų teikimą skelbė ir senoji pašto vadovybė: jau vasario mėnesį buvo praneša apie tai, kad įstaiga persiųs pinigines perlaidas į užsienį, naudodamasi tarptautine sistema „Coinstar“. Birželį, bendradarbiaujant su „MasterCard“, buvo ketinama išleisti pašto debeto korteles.

Rusijos paštas gali teikti paslaugas atokiuose šalies rajonuose, nes pašto infrastruktūra geriau išvystyta nei daugelio komercinių bankų. Pagal padalinių skaičių paštas galėtų rungtis su banku „Sberbank“ - stambiausia finansine institucija šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.