Ukmergėje nebeliko vienintelio „Lietuvos spaudos“ kiosko

Priklauso Norvegijos įmonei

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jul 23, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:41 PM

Pačiame Ukmergės miesto centre, Kęstučio aikštėje, stovintis kioskas veikė nuo 2001 metų ir jau kelerius pastaruosius metus buvo vienintelis mieste.

Iki tol dar apie dešimt įvairiose Ukmergės vietose pastatytų spaudos kioskų buvo pamažu uždaryti.

Šiuo metu bendrovė „Reitan Convenience Lithuania“ optimizuoja savo veiklą ir dėl šios priežasties uždaro nepelningai dirbančias prekybos vietas, o kai kuriuos prekybos taškus perkelia į pirkėjams patrauklesnes, patogesnes vietas arba kitus miestus.

„Paskutinio Ukmergėje veikusio kiosko pelno rodikliai per pastaruosius kelerius metus buvo neigiami. Uždarytą kioską iš Ukmergės planuojame perkelti į kitą miestą“, - sakė bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ generalinis direktorius Rems Razums.

Dėl tų pačių priežasčių bendrovė neseniai uždarė ir dar kelis „Lietuvos spaudos“ kioskus kituose miestuose - Utenoje, Joniškyje, Jurbarke, Marijampolėje.

Iš 2012 metų pradžioje „Reitan Convenience Lithuania“ valdytų 259 „Lietuvos spaudos“ kioskų iki šios dienos yra uždarytas jau 31.

„Mūsų kioskų uždarymo priežastys - ne tik gyventojų skaičiaus mažėjimas. Mažėja ir spausdintos literatūros skaitomumas.

Reguliuojant Europos Sąjungai, mūsų uždirbamas pelnas nuo vienos iš daugiausia parduodamų kategorijų - tabako - yra ypač mažas.

Panaši situacija yra ir su kitomis mūsų verslo modeliui svarbiomis prekių kategorijomis - transporto bilietais, mobiliojo ryšio papildymais - jų maržos mažėja jau kelintus metus iš eilės, pirkėjai šias prekes vis dažniau įsigyja internetu“, - teigė R. Razums.

Tačiau jis tikino, kad, nepaisant šių problemų, „Lietuvos spaudos“ kioskų tinklas yra ir bus svarbi įmonės verslo dalis, nes yra orientuotas į tam tikrą pirkėjų grupę - miesto gyventojams, kurie dažniausiai nevairuoja automobilių.

„Lietuvoje palyginti gerai išplėtotas patogaus ir greito apsipirkimo parduotuvių tinklas degalinėse, tačiau matome palyginti didelę nišą kurti patogaus ir greito apsipirkimo vietas pėstiesiems bei žmonėms, kurie naudojasi viešuoju transportu“, - sakė bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ vadovas.

Priklauso Norvegijos įmonei

Įmonė „Lietuvos spaudos Vilniaus agentūra“ savo pavadinimą pakeitė 2012 metais, tapusi „Reitan Convenience“ įmonių grupės nare.

„Reitan Convenience“ yra Norvegijos šeimos įmonė, valdanti apie 3,9 tūkstančio patogaus ir greito apsipirkimo parduotuvių Šiaurės Europos šalyse - Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.