Estijos gamintojo „UVIC A.S.“ produkcijos mėginiai atrinkti įgyvendinant kasmetinį maisto produktų saugos ir kokybės stebėsenos planą.
Mėginius ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatyta, kad gaminyje „Šeimos koldūnai su kiauliena ir jautiena“ mėsos įdaras sudaro 52,4 proc., tuo tarpu gamintojo etiketėje nurodyta, kad įdaras turėtų sudaryti 62 proc. (42 proc. kiaulienos ir 20 proc. jautienos).
„Šaldytuose koldūnuose su jautiena“ mėsos įdaro nustatyta 40,1 proc., nors turėtų būti - 50 proc., o „Šaldytuose koldūnuose“ mėsos įdaras tesudarė 36,8 proc., nors gamintojas deklaravo – 45 proc. mėsos įdaro.
„Atsižvelgdami į oficialius laboratorinių tyrimų rezultatus, įmonei nurodyta surinkti iš rinkos šias koldūnų partijas ir jas perženklinti, etiketėje pateikiant faktinį mėsos įdaro kiekį“, - pabrėžė Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Ričardas Kliučinskas.