Vyriausybė leido sujungti šalies oro uostus

Vyriausybė leido sujungti tris Lietuvos oro uostus. Planuojama, kad Kauno ir Palangos oro uostai bus prijungti prie Vilniaus oro uosto iki kitų metų vasaros. Tam reikia ir kad Seimas pakoreguotų įstatymus, apibrėžiančius valstybinių įmonių sujungimą.

Planuojama, kad Kauno ir Palangos oro uostai bus prijungti prie Vilniaus oro uosto iki kitų metų vasaros.<br>V. Balkūnas
Planuojama, kad Kauno ir Palangos oro uostai bus prijungti prie Vilniaus oro uosto iki kitų metų vasaros.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 24, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:39 PM

Oro uostų pavadinimai nesikeis. Susisiekimo ministerija skaičiuoja, kad šitokiomis permainomis planuojama sutaupyti 1,2 mln. litų per metus, tačiau teks atleisti 23 darbuotojus.

Konkursas užimti naujosios oro uostų valdymo įmonės vadovo postą, bus skelbiamas, kai galutinai įvyks susijungimas. Kaip yra sakę Susisiekimo ministerijos atstovai, tuomet visi trys padaliniai turės savo vadovą, kurie bus pavaldūs visos įmonės direktoriui.

Kol kas už visas pertvarkas atsakingas Vilniaus oro uosto vadovas Gediminas Almantas, į šią kėdę sėdęs gegužę.

Liepos viduryje Kauno oro uosto komercijos vadovė ir laikinoji jo direktorė persikėlė į Vilniaus oro uostą. Ji vadovaus susijungusių oro uostų komercijai.

Kauno oro uostui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Jonas Gurskus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.