Kinija imasi priemonių skatinti ūkio augimą

Kinija ėmėsi priemonių, kuriomis bus skatinamas šalies ūkio augimas. Bus atnaujinami šalies geležinkeliai, sumažinta mokesčių našta smulkioms įmonėms ir eksportuotojams, praneša BBC.

Kinijos ekonomikos augimas smunka jau antrą ketvirtį iš eilės, ir įstatymų leidėjai nerimauja, kad jis smuks ir toliau.<br>EPA-ELTA
Kinijos ekonomikos augimas smunka jau antrą ketvirtį iš eilės, ir įstatymų leidėjai nerimauja, kad jis smuks ir toliau.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:17 PM

Kinijos ekonomikos augimas smunka jau antrą ketvirtį iš eilės, ir įstatymų leidėjai nerimauja, kad jis smuks ir toliau. Ministrų kabinetas ėmėsi būtinų reformų, nes mažėja paklausa pagrindinėse šalies užsienio rinkose - JAV ir Europoje.

Pekinas pranešė, kad nuo rugpjūčio 1 d. atšauks pridėtinės vertės ir apyvartos mokesčius mažoms įmonėms, kurios per mėnesį gauna iki 3,2 tūkst. JAV dolerių pajamų. Toks žingsnis paveiks 6 mln. mažųjų įmonių, padidins užimtumą ir milijonų žmonių pajamas.

Taip pat bus siekiama supaprastinti muitinės procedūras, sumažinti veiklos mokesčius ir palengvinti mažų ir vidutinių privačių įmonių eksportą. Be to, vyriausybė skatins privačius investuotojus skirti lėšų ir Kinijos geležinkeliams. Privatūs asmenys gaus tarpmiestinių geležinkelio atšakų ir savivaldybių geležinkelių jungčių nuosavybės valdymo teises, praneša Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.