Po Valstybės kontrolės išvadų - VMI viršininko tarnybinės veiklos tyrimas (papildyta)

Vilnius, liepos 25 d. (ELTA).Finansų ministras Rimantas Šadžius, atsižvelgdamas į Valstybės kontrolės sprendimą dėl reikšmingų teisės aktų pažeidimų Valstybinės mokesčių inspekcijos mokesčių fonde, nurodė atlikti tyrimą dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko Modesto Kaseliausko galimai padaryto tarnybinio nusižengimo.

Finansų ministras R. Šadžius nurodė atlikti tyrimą dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko galimai padaryto tarnybinio nusižengimo.<br>V. Balkūnas
Finansų ministras R. Šadžius nurodė atlikti tyrimą dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko galimai padaryto tarnybinio nusižengimo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:58 PM

Šį tyrimą atlikti ir pateikti išvadas pavesta ministro įsakymu sudarytai tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijai.

Valstybės kontrolieriaus pavaduotoja Daiva Bakutienė, išnagrinėjusi valstybinio finansinio (teisėtumo) audito, atlikto VMI, 2013 m. liepos 15 d. ataskaitą „ Dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos mokesčių fonde atlikto finansinio audito rezultatų", nustatė, kad VMI, tvarkydama mokesčių fondo buhalterinę apskaitą ir kurdama Mokesčių apskaitos informacinę sistemą bei paskirstydama į biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas gautas mokesčio įplaukas, pažeidė net kelių įstatymų, Vyriausybės nutarimų bei kitų norminių teisės aktų nuostatas. 

Valstybės kontrolė įpareigojo finansų ministrą įstatymų nustatyta tvarka pažeidimus padariusius asmenis patraukti tarnybos ar drausminėn atsakomybėn. 

Valstybės kontrolė taip pat atkreipia dėmesį, kad jau antri metai iš eilės po audito atsisakyta pareikšti nuomonę dėl VMI mokesčių fondo ataskaitų teisingumo, nes fondo apskaita tvarkoma, pažeidžiant Buhalterinės apskaitos ir Viešojo sektoriaus atskaitomybės įstatymus bei Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos informuoja, kad bendradarbiaus su Finansų ministerija šiai atliekant tyrimą dėl Valstybės kontrolės paskelbtų išvadų, teiks visą reikalingą informaciją. Tuo pačiu VMI pažymi, kad nesutinka su Valstybės kontrolės sprendime dėl mokesčių fondo nurodytais neatitikimais. VMI nesutinka su VK Viešojo sektoriaus atskaitomybės įstatymo bei Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartų traktavimu. Šis klausimas toliau bus nagrinėjamas pasitelkus kitas nepriklausomas institucijas bei ekspertus.

VMI primena, kad pernai dėl tų pačių VK išvadų Finansų ministerijos sudaryta tyrimo komisija nustatė, kad neatitikimai atsirado dėl objektyvių priežasčių - sistemų greitaveikos, programinės įrangos trikių ir pan. 

VMI teigia jau įgyvendinanti Valstybės kontrolės išvadose nurodytas rekomendacijas ir per mėnesį planuoja 70 proc. jų baigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.