Privati sala Egėjo jūroje parduodama už 10 mln. eurų

Privati sala Egėjo jūroje parduodama už 10 mln. eurų. Spalatronisio salelė bus parduodama aukcione 2013 m. rugsėjį, praneša Kipro žiniasklaida. Salos plotas sudaro per 10 ha.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-25 16:29, atnaujinta 2018-03-02 14:55

Šiuo metu daugelis privačių negyvenamų salų savininkų Graikijoje mėgina atsikratyti savo valdų dėl smarkiai išaugusių nekilnojamojo turto mokesčių.

2013 m. kovą šešios Graikijos salos perėjo Kataro emyrui. Kompanijai „Qatar Holding“, tvarkančiai Kataro monarchų šeimos turtą, prireikė pusantrų metų įforminti dokumentus ir atlikti įvairius kitus formalumus, norint užbaigti kelių negyvenamų Graikijos salų Jonijos jūroje įsigijimo sandorį.

Šešios nedidelės salos Kataro emyrui Hamadui bin Kalifui Al Thaniui kainavo 8,5 mln. eurų. 5 mln. eurų buvo sumokėta už didžiausią jų - Ochiją, kurios plotas siekia kiek daugiau nei 4 kvadratinius kilometrus.

Beje, anksčiau ankstesni šeimininkai prašė už ją 7 mln. eurų, bet vėliau, kai Graikijoje buvo padidintas mokestis už nekilnojamąjį turtą, jie buvo priversti suteikti emyrui nuolaidą. Nusileisti teko ir kitų penkių salų savininkui - Denisui Grivasui.

2012 m. rugpjūčio 23 d. Graikijos premjeras Antonis Samaras užsiminė, jog norint papildyti šalies biudžetą neatmetama galimybė atsisveikinti su dalimi salų Jonijos, Egėjo ir Viduržemio jūrose. Anot premjero, komercinis salų panaudojimas gali būti įmanomas tik tuo atveju, jeigu tai nepažeis nacionalinio saugumo interesų. Vėliau vyriausybės atstovai pareiškė, esą premjeras buvo neteisingai suprastas ir jokio savo salų išpardavimo Graikija kol kas neplanuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.