Maža gudrybė, padedanti kilti karjeros laiptais

Kartais nutinka taip, kad darbas sekasi puikiai – pasiekiami geri rezultatai, patenkinami visi klientų norai – tačiau pripažinimo iš vadovo ir išsvajoto aukštesnio karjeros laiptelio kaip nematyti, taip nematyti.

Nuolat informuoti savo vadovą apie pasiekimus yra būtina, jei darbuotojas nori kilti karjeros laiptais.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Nuolat informuoti savo vadovą apie pasiekimus yra būtina, jei darbuotojas nori kilti karjeros laiptais.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:13 PM

Po kelerių metų pastangų, kurios taip ir neatneša didesnės algos ar norimo aukštesnio posto (su didesne alga) darbuotojui iškyla klausimas, kodėl vadovas iki šiol nepastebėjo jo įveiktų užduočių.

Nors kai kam tuo gali būti sunku patikėti, tačiau įmonių vadovai – labai užimti žmonės. Jie turi savą darbą, savų rūpesčių ir savo gyvenimus, tad skirti dėmesio darbuotojų pasiekimams tiesiog nelieka laiko.

Nors ir liūdna tai pripažinti, greičiausia jūsų įmonės vadovas net neįsivaizduoja, ar jūs gerai atliekate jums patikėtas užduotis, ar tiesiog leidžiate dienas tikrindamas savo paštą ir atnaujindamas „Facebook“ anketą.

Tam, kad kažkas pastebėtų atliktus darbus, reikia apie juos pačiam pranešti. Tačiau tai daryti reikia subtiliai – niekam nepatinka pagyrūnai.

Portalas businessinsider.com siūlo tokią išeitį – kiekvieną penktadienį skirti penkias minutes ir elektroniniu laišku informuoti savo vadovą apie per savaitę nuveiktus darbus. Taip ne tik nupasakosite apie atliktus darbus, bet ir būsite bent kas savaitę atsimenamas.

Anot Stanfordo verslo mokyklos profesoriaus Jeffrey Pfefferio, nuolat informuoti savo vadovą apie pasiekimus yra būtina, jei darbuotojas nori kilti karjeros laiptais.

Šis paprastas būdas – susisiekti su vadovu kartą per savaitę – yra geras ne tik dėl to, kad nurodo jūsų atliktus darbus. Kai kas savaitę yra susirašoma, ilgainiui išsivysto abipusis ryšys ir pasitikėjimas.

Nors tai ir negarantuoja geresnės pozicijos darbe, tačiau gerokai padidina galimybes – juk tą dieną, kai vadovas rinksis darbuotoją aukštesnei pozicijai, jam nebereikės įrodinėti, kad per pastaruosius metus nuveikėte kažką gero įmonės labui – jūsų vardas ir taip jam bus primenamas bent kartą per savaitę. Ir kol kiti kandidatai įrodinės savo vertę, jums beliks aptarti naujo darbo sąlygas.

Parengė Aurimas Abišala

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.