Pastatą vaiduoklį pamėgo ir Vilijampolės valkatos

Varnių gatvėje 38 numeriu pažymėtas pastatas ne vienus metus primena vaiduoklį. Statinys vis labiau griūva, gali prišaukti nelaimę. Savininkai tik dabar ėmė domėtis, ar jį galima nugriauti.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 28, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:38 PM

Vilijampolės gyventojai ne vienus metus yra priversti baimintis dėl savo ir vaikų saugumo. Nerimą jiems kelia nebaigtas statyti 38-asis Varnių gatvės namas, rašoma „Lietuvos ryto“ priede „Laikinoji sostinė“.

„Šalia gyvena nemažai šeimų su įvairaus amžiaus vaikais. Negalime būti ramūs, kad grįždami iš mokyklos jie nesugalvos įlįsti į statybvietę ir nesusižalos.

Baisu ir tai, kad apleistame name renkasi benamiai. Jie gali sukelti gaisrą“, – pasakojo greta šio namo gyvenanti Vilma Baltraitienė.

Ką daryti su statiniu, pagaliau susirūpino ir neseniai atsiradę nauji jo savininkai.

Bankrutavo abi bendrovės

Keturių aukštų pastatas Varnių gatvėje pastatytas 1984 metais. Tačiau administracinės paskirties objektas buvo apleistas ir kasmet vis labiau panašėjo į negyvenamą vaiduoklį.

2008 metais verslininkų įkurta bendrovė „Varnių projektai“ namą ėmėsi gaivinti.

Buvo parengtas projektas, pagal kurį pastatas paaukštintas. Pirmame ir antrame namo aukšte ketinta įrengti komercines patalpas. Trečiame – septintame aukštuose įrengti butus.

Darbus atliko Kauno statybos trestas.

Tačiau 2008 metais statybų bendrovė bankrutavo. Bankroto byla 2009 metais iškelta ir „Varnių projektams“. Įmonė galutinai likviduota pernai.

Nebeprižiūrimas statinys vis labiau griuvo.

Valdo keli savininkai

Vilijampolės seniūno pavaduotojas Jonas Tarasevičius sakė, kad šiuo metu pastatą valdo keli savininkai. Nedidelė dalis priklauso vienai telekomunikacijų įmonei.

Didesnė dalis – privatiems asmenims.

Neseniai seniūnijoje ir lankėsi viena statinio savininkių. Moteris domėjosi, ko reikia, kad pastatą būtų galima nugriauti, nes jis – avarinės būklės.

Seniūnijos darbuotojai sakė, kad vaiduoklio savininkė būgštavo, jog atsitikus nelaimei ji būtų už tai atsakinga.

Turi parengti projektą

Kauno savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausioji specialistė Gita Sirvydienė sakė, kad pirmiausia visi pastato savininkai turi sutarti, kad namas būtų nugriautas.

„Jei prieštaraujančių nebus, architektai turi parengti statinio griovimo projektą.

Statybos leidimų arba Urbanistikos ir architektūros skyriaus darbuotojai jį tikrina. Jei viskas atlikta pagal reikalavimus, statinį nugriauti bus leista“, – sakė G. Sirvydienė.

Kol vyks šie darbai, savininkai įspėti objektą aptverti ir prižiūrėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.